DENİZCİLERDEN BİLDİRİYE SERT CEVAP

DENİZCİLERDEN BİLDİRİYE SERT CEVAP

PRANGALI ZİHNİYETLERİN HADSİZ BİLDİRİSİNİ KINIYORUZ.

Ömürleri uluslararası sularda geçmiş 3 eski denizci, Türkiye gündeminin bir numaralı konusu olan Emekli Amiraller Bildirisine çok sert yanıt verdiler. 

Hayatlarının büyük bölümünü uluslararası sularda dünyanın en büyük sularında geçiren Adnan Sak, Mustafa Oğuz ve Cahit Aydemir'in ortak imza altına aldıkları Denizcilerin Bildirisinde şu sözlere yer verildi. 

"  Devletin kurumlarına, seçilmişlere ve seçilmişlerin verdiği kararlara ayar vermek hadsizliğinin bu ülke tarihinin çok gerilerinde kaldığını unutan vesayet seviciler yakın zamanda bir bildiri yayımladılar. Yaşadıkları ülkenin nizamını ve kurallarını unutarak  hayalini kurdukları muz cumhuriyetine dair yaptıkları paylaşımlara karşı biz üç emekli denizci de bir bildiri yayımlıyoruz.

BU ÜLKEYİ TERKEDİNİZ!

Kokuşmuş zihinlerinizin uydurduğu suni gündemlerle ispat etme gayretinde bulunduğunuz varlığınızın bizler için önem arz etmediğini, kaleme aldığınız yazıların ancak ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinin tutanaklarında kağıt israfından başka bir karşılığı olmadığını bilmenizi isteriz.

Sizlere yaşadığınızı düşündüğünüz muz cumhuriyetinde mutluluklar dileriz. Lakin Türkiye bir hukuk devletidir. Sahnelemeye çalıştığınız oyun ve yapay gündemleriniz ülkemiz için bir komedi unsurudur. Ona da pandemiden sebep tiyatrolarımız kapalı olduğu için istediğiniz ilgiyi gösteremiyoruz, bizleri hoş görünüz.

Kaleme aldığınız yazıda da durumlara vakıf olmadığınız, konuları birbirine karıştırdığınız aşikar. Montröyü ve Kanal İstanbul projesini hazırladığınız kurgunun içine yerleştirmek, bilgi düzeyinizin ne denli yetersiz, zihniyetinizin ne kadar kirli olduğunu göstermektedir.

15 Temmuzda milletimizin meydanlarda, ve sonrasında hukukun verdiği cevaplar ortadadır. Prangalı zihinleriniz neyin ve kimlerin hizmetkârı olduğunu biliyoruz bunu vatanseverlik adı altında sunuyor gözükmeniz, durumunuz için hafifletici sebepler değildir.

Türkiye’de rütbeli rütbesiz, emekli ülkesini seven on binlerce vatansever var. Bir araya geldiğinizde ne yiyip içiyorsunuz da, böyle bir netice ortaya çıkıyor merak ediyoruz. Yediğiniz içtiğinizden değil de, güzel ülkemizin doğası gereği yaktığınız oksijen mi fazla geliyor hala anlam veremiyoruz. Bizler de emekli insanlarız ve bu ülkenin güzelliklerinden ve ülkeye faydalı olmaktan başka bir şey düşünemiyoruz.

Türkiye, Doğu Akdeniz’de haklarını sonuna kadar korurken, kapalı Maraş’ı açarak Kıbrıslı kardeşlerimize sahip çıkarken, Azarbeycan’a Karabağ’da bütün gücü ve donanımıyla destek verirken, kendi silahını, askeri araçlarını ve gemisini üretir milli birlik ve beraberliği devamlı telaffuz halindeyken, zihniniz hala kirli, ezik ve vesayet hülyasıyla kaplı ya, biz gerçekten bir anlam veremiyoruz. Neyin rahatsızlığını yaşıyorsunuz? Hatta şöyle soralım neyden had alıyorsunuz ki sözde bildirinizle tehditler savuruyorsunuz? 15 Temmuz’da tanka, tüfeğe, kurşuna karşı bu ülke insanın göğsünü nasıl inançla ve vatanseverlikle siper ettiğini unutmuş gibisiniz. Gücünüz yetiyorsa buyurun bir ders de sizlere verelim. Kaleme aldığınız çirkin yazılarınıza deniz şehitlerimizi alet ederek, onların aziz hatıralarını incittiniz. Bu yapmayınız, şehitlerimizi kirli emellerinize alet etmeyiniz! Bunca ülke güzelliğinin ve olumlu onlarca gelişmenin arasında  lütfen bir bitiniz, hatta bu topraklardan bir gidiniz ya!"

Adnan Sak
Mustafa Oğuz
Cahit Aydemir