DERNEKÇİLİK , KAHVEHANE ÇALIŞTIRMAK DEĞİL.

DERNEKÇİLİK , KAHVEHANE ÇALIŞTIRMAK DEĞİL.

Bölgemizde Sivil Toplum yapılanmalarının öncülüğünü yapmış, dernekçilik faaliyetleri ile kamuoyunun haklı takdiri kazanmış Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı, Akalın Turizm’in kurucusu Erol Akalın,

Bölgemizde Sivil Toplum yapılanmalarının öncülüğünü yapmış, dernekçilik faaliyetleri ile kamuoyunun haklı takdiri kazanmış Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı, Akalın Turizm’in kurucusu ve Yönetim Kurulu  Başkanı Erol Akalın, 2020 yılında Yozgatlılar Federasyonu olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları ve 2021 hedeflerini Anibal Dergi’ye anlattı.

Yöresel derneklerin asli görevlerinin yaşam mücadelesi içinde memleketlerinden ayrılarak göç etmiş vatandaşlarımızın, geldikleri ve yeni bir düzen kurma ihtiyaçları duydukları, doydukları yerlerde dayanışmalarını ve yardımlaşmalarını sağlamak olduğunu hatırlatan KYF Genel Başkanı Erol Akalın “ İş hayatından, barınmaya, eğitimden, sağlığa kadar yeni bir hayat kurmak için memleketlerinden gelen insanların yaşayabileceği her türlü sıkıntıyı ortadan kaldırmak yöresel derneklerin öncelikli görevidir. Dernekler bu asli görevlerinin yanı sıra, kendi kültür ve geleneklerini korumak ve yaşatmak, bulundukları bölgeye katkı sağlamak zorundadır. Dernekçiliğin kahvehane kültürü olmadığını artık anlamamız gerekir. Kahvehaneler ülkemiz insanının bir kültürüdür. Buna hiç şüphe yoktur. Ancak kahvehaneler dernekçilik oynanacak yerler olmamalıdır. Yöresel dernekler gördüğüm kadarı ile özellikle gelecek nesillerin daha bilinçli yetişmesi için özellikle eğitim alanında önemli çalışmalar yapmalıdır.” Dedi.

Kocaeli Yozgatlılar Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın, son bir yılı değerlendirdiği açıklamalarında federasyon olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları ve 2021 hedeflerini şu sözlerle dile getirdi.

“ KYF olarak bünyemizde bulunan Karamürsel, Gölcük,  Kartepe, İzmit, Gebze, Kadışehirliler, Sorgunlular, Saraykentliler dernekleri ile birlikte pandemi nedeni ile bir araya gelemesek dahi telekonferans yöntemi ile sık sık görüşerek hemşerimizin yaşanan bu süreçten en az etkilenmelerini sağlayacak adımlar atıyoruz. “

3500 KİŞİLİK GÖVDE GÖSTERİSİ

“Öncelikli hedefimiz bölgemizde yaşayan Yozgatlı hemşerimizin sıkıntılarına ortak olmak. Yöremize ait kültürümüzü ortaya koyan ve geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Dayanışma gecemiz, Yozgatlıların birlik ve beraberliğini ortaya koyan tarihi bir organizasyon oldu. Kent protokolümüzün yanı sıra Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Lütfullah Kayalar’ın onur konuğu olduğu ve bir dünya rekoruna imza atarak aynı anda 1000 testinin kırıldığı şölenimiz Kocaeli ilinde yaşayan 20 bin Yozgatlının gurur duyacağı görüntülere sahne oldu. Kırılan bin testi kebasının yanında Arabaşı ikramımızla hemşerilerimizin gönlünde yer edindiğimize inanıyorum. Çayırova ilçesinde düzenlediğimiz şölende bin kişilik salona 3500 kişiyi ağırlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “

FOLKLOR EKİBİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Kocaeli Yozgatlılar Dernekler Federasyonu bünyesinde kurduğumuz ve ilk gösterisini testi kebabı şölenimizde gerçekleştiren, tüm üyelerimizden büyük övgü ve destek alan Folklor Ekibimiz pandemi nedeniyle kısıtlı da olsa çalışmalara devam ediyor. Online ders programları devam ediyor. İnşallah bu süreç tamamlandıktan sonra ekibimiz yöresel oyunlar ve Türk kültürünün eşsiz zenginlikleri ile bezenmiş repertuvarlarını tüm halk oyunu severlere sunma imkanı bulacaklar.

 

BİRLİK KERVANI

“Yaşanan salgın nedeniyle Yozgatlılar olarak bölgemizin ve milletimizin hizmetkarıyız. Elde bulunan tüm imkanlar ile bugüne kadar yüzlerce aileye bünyemizde oluşturduğumuz dağıtım ekipleri ile sevgi kolileri dağıtımına devam ediyoruz. BİRLİK KERVANI adı ile oluşturduğumuz yardım kampanyası ile hayırsever üyelerimizin destek ve katkıları ile oluşturduğumuz sevgi kolileri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmaya devam ediyor.Yaşanan süreçte işsiz kalan çok insan var. Bu insanların ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Federasyon olarak bu konuda kurduğumuz ekipler ile 24 saat boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Birlik Kervanına katılmak isteyen hayırseverler 0542 817 63 61 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler. Ayrıca www.kyf.org.tr adresinden de federasyonumuzla iletişime geçebilirler. ”

KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR.

“ Yaşanan pandemi süreci gösterdi ki kan bağışı çok önemli. Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte Darıca Kızılay şubesinin katkı ve destekleri ile bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Hem üyelerimiz hem de bölge halkı kan bağışı kampanyasına Coronavirüs salgınına rağmen büyük bir katılım sağladı.”

65 YAŞ ÜSTÜNE VEFA HİZMETİ – Öğrencilere Bilgisayar Müjdesi

“ Coronavirüs kısıtlamaları nedeniyle evlerinden çıkamayan üyelerimizin ve vatandaşlarımızın 24 saat bizlere ulaşabilmesi için bir çalışma yaptık. Tüm derneklerimizle birlikte oluşturduğumuz Yozgatlılar Vefa gönüllüleri ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Bize bir telefonla ulaşarak ihtiyaçlarını ve sorunlarını bildiren 65 yaş üstü büyüklerimize ulaştık ve olması gereken bir gönül köprüsü kurduk. Uzaktan eğitim nedeni ile eğitim hayatlarında kopma olan öğrencilerimiz içinde yılbaşından hemen sonra bir bilgisayar kampanyası projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 65 yaş üstü dernek üyelerimiz ve vatandaşlarımız ihtiyaçları için bizi 0532 594 22 90 numaralı telefondan arayabilirler.”

2021’DEN ÜLKEMİZ ADINA UMUTLUYUZ.

“ Henüz bir yaşına basmak üzere olan bir federasyonuz. Protokol ziyaretlerimize devam ediyoruz. Biz ziyaretlerimizde yöneticilerimize tecrübelerimizi aktarıyor., onların bölgemiz ve ülkemiz adına hedefledikleri projeleri dinleme fırsatı buluyoruz. Federasyonumuz çatısında yer almak isteyen derneklerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onların katılımları ile gücümüze güç katacağız. 2020 hepimiz için çok ağır ve yorucu geçti. Deprem felaketleri, pandemi milletimizi çok yordu. Yeni yıldan en büyük beklentimiz eski normallerimize dönebilmek. Bu illet hastalığın kısa sürede tüm dünyadan silinerek tarihe karışmasını umuyoruz. Herkesin daha mutlu ve huzur içinde yaşayacağı bir döneme yeni yıl ile birlikte kavuşmayı temenni ediyoruz.”