DEVA Partisi'nden Sağlıkçılara Destek

DEVA Partisi

Özellikle korona döneminde çok zor günler geçirmiş sağlık çalışanlarına DEVA Partisi'nden destek geldi

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Sağlık Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Batuhan Aykan konuyla ilgili bir basın açiklaması yaptı.

Batuhan Aykan açiklamasında DEVA Partisi olarak her zaman çalışan, üreten kesimin yanında olduk. Sağlık çalışanlarımız da bu anlamda özellikle korona döneminde çok önemli ve fedakârca hizme ettiler. Sağlıkçılarımizin haklarının gasp edilmesine göz yummayız dedi.

Aykan sözlerine şöyle devam etti: "Sağlıkçı denilince aklımıza yüzbinlerce kişi geliyor. Doktorundan hemşiresine, laborantından radyoloji teknisyenine, acil tıp teknisyenlerine, tıbbi sekreterlere, hasta bakım elemanlarına, tıbbi dokümantasyon görevlilerine, güvenlik görevlilerine, hemşirelere, ambulans şoförlerine ve diğerlerine… Hepsi de sağlığımızın kahramanları.

Güya Sağlıkçılar Günü kutlanıyor, ama ne kutlama!

Türkiye şartlarında yaşamak giderek zorlaşıyor. Çalışma şartları kötü olan sağlık çalışanları, pandemi nedeniyle daha da zor şartlar altında ve vatandaşa hizmet vermek için büyük bir gayret içindeler.  Pandemi tüm dünyada etkili olmasına rağmen bizim ülkemizdeki şartların kötü olması birçok doktorun canına tak etti.

Yurt dışında çalışabilmek için Türk Tabipler Birliği’nden (TTB)  sicil verisi isteyen hekimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Pandeminin yıkıcı etkisini yaşayan meslek grupları içerisinde yer alan hekimler daha önce durumlarını “Tükeniyoruz” diye açıklamıştı. Yurtdışında hekim olarak çalışabilmek için TTB’den iyi hâl belgesi alınıyor. Gidecekleri ülkelerin istediği iyi hâl belgelerini meslek örgütü olarak TTB vermektedir. Yurt dışına gitmek için TTB den iyi hâl belgesi alan hekim sayısı 2012'de yılda 59 iken şu an sayı bini aşkındır. Her yıl 6 tıp fakültesi mezun sayısı kadar, yani her ay en az 80 hekim yurtdışına gitmektedir.

Acilen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının durumları iyileştirilmelidir. Yetişmiş inan kaynağımızın yurt dışına gitme isteğinden vazgeçirmeliyiz. Üçüncü sınıf dünya ülkeleri sıralamasına girmemiz an meselesi.

Birkaç gün önce tıp öğrencisi Enes Kara’nın intiharı hepimizi derinden üzdü. Aile ve cemaat baskısı altında hayatından vazgeçecek kadar bunalmış olması hepimizin ama en çok da iktidarın suçu...

Gençlerimizi, yetişmiş insan kaynağımızı kaybetme lüksümüz yok.

Güzel ve yaşanılabilir bir Türkiye için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

Sağlıkçılar Günü’nü kutlamak sadece bir mesajdan ibaret olmamalı. Sağlık çalışanlarımızın tüm yaşam şartlarının düzeltilmiş olması umuduyla."