Tarih: 25.11.2021 11:54

"DÜNYADA HER ŞEY KADININ ESERİDİR"

Facebook Twitter Linked-in

Anibal Dergi ve AnibalGazete'nin Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda usta gazeteci İrfan Yormaz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirten Yormaz;

Mesajında şunları kaydetti;

"Bu mesele, sadece ülkemizde değil tüm dünyada kanayan büyük bir yaradır. Bizlere düşen, bu sorunun yok olması için topyekün mücadele vermektir. Devletimizle birlikte yerel yönetimler olarak bizler, eğitim kurumlarımız,sivil toplum kuruluşları, medyanın desteği ve bireysel gayretlerimizle, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor"

Peygamber Efendimiz "Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır." sözünden yola çıkarak, kadına karşı şiddete hep birlikte dur demeli, ailelerimizi ve neslimizi korumalıyız. Geleceğimizin mimarı kadınlarımız için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözüyle kadınlarımızın toplumumuz için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak, hayata geçirdiği inkılaplarla da kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır.


Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —