Eğitim-iş yeni müfredata karşı imza topladı

Eğitim-iş yeni müfredata karşı imza topladı

Eğitim-iş yeni müfredata karşı imza topladı

Gebze Bölgesi'nde dört ilçede stantlar kurularak, vatandaşlardan destek istendi. Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin ve yönetim kurulu üyeleri ile üyeler, Gebze,


Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerindeki okullarla birlikte şehrin merkezi yerlerinde stantlar kurarak imza topladılar. Toplanan imzalar 07 Mayıs Salı günü şube yönetimleri tarafından sendikanın genel merkezine iletilecek. Eğitim-İş Genel Merkezi, bu imzaları da dikkate alarak yeni müfredatla ilgili değerlendirmesini Milli Eğitim Bakanlığı'na aktaracak.


Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Bilimsel anlayıştan yoksun, katılımcı bir yöntemle hazırlanmamış bu müfredat geri çekilene kadar mücadelemiz devam edecek. Okullarımızda öğretmenlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleri ışığında laik, bilimsel ve çağdaş eğitimin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir. Eğitim-İş olarak, ‘Vatanı sevmek çocukları korumakla başlar’ diyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktan uzak çağdışı tüm adımlara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.