ERAY ŞAMDAN AVRUPA ŞAMPİYONU

ERAY ŞAMDAN AVRUPA ŞAMPİYONU

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor kulübü sporcusu Milli karatecimiz Eray şamdan, 7. kez üst üste Avrupa Şampiyonu olarak altı madalyayı kazandı.

Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Avrupa büyükler Karate Şampiyonasında Milli sporcumuz Eray Şamdan, 7. kez üst üste şampiyon olarak altın madaylanın sahibi oldu.

Avrupa'nın seçkin sporcularının katıldığı şampiyonanın eleme turlarında ilk olarak Macar Andras Kiss Laszlo'yu 4-1 mağlup eden Şamdan, ikinci turda Arnavut Orges Arifi'yi 1-1 eşitlikle sona eren maçta hakem kararıyla geçerek çeyrek finale yükseldi. Bu turda Rus Iurik Ogannisian'ı 4-1 yenen milli yıldız, yarı finalde ise İtalyan Danilo Greco ile eşleşti. Oldukça rahat bir maç çıkaran Şamdan, rakibini 7-1 mağlup ederek finale yükseldi.

60 kilo büyükler final müsabakasında bugün Letonyalı Kalvis Kalnins ile tatamiye çıkan Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcumuz Eray Şamdan rakibine sayı vermeyerek müsabakadan 5-0 galip ayrıldı ve 7. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Müsabaka sonrası Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir mesaj yayımlayarak Eray'ı ve telefonla arayarak babası Milli antrenörlerimizden Adnan Şamdan'ı tebrik etti.