FAİLLER BELLİ: GERİCİLİK, GELECEKSİZLİK, ÜMİTSİZLİK

FAİLLER BELLİ: GERİCİLİK, GELECEKSİZLİK, ÜMİTSİZLİK

Kocaeli Emek Gençliği, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın çektiği video sonrası yaşamına son vermesine ilişkin açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada, Enes’in bir sosyal cinayete kurban gittiği bu nedenle de bu duruma intihar denemeyeceği vurgulanırken,  “Enes çektiği videoda faillerinin adını veriyor bize: 'Gericilik, geleceksizlik, ümitsizlik'. Türkiye’ de milyonlarca genç bu faillerin kucağına itiliyor” ifadeleri yer aldı.

 

Kocaeli’de Bir Haftada 5 Genç İntiharı

 2021’in şubat ayında Kocaeli’ de bir haftada beş gencin ekonomik sıkıntılar, geçim kaygıları, sosyal korunma sağlanmaması gibi nedenlerle intihar ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada “Yıl boyunca ilimizde genç intiharlarını sıkça duyar olduk. Her gün temel tüketim maddelerine gelen zamlar, kredi borçları, iş bulamama kaygısı gençliği her gün yeni bir çıkmaza sürüklüyor. İntiharlar kişilerin kendi sorunları gibi gözükse de, gençleri intihara sürükleyen en önemli sebeplerin başında işsizlik, yoksulluk, gericilik, gelecek kaygısı gelmektedir. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının başında ülkenin her yerinde olduğu gibi Kocaeli’de de birçok öğrenci öğrenim hayatına devam edebilmek için barınacak yer bulamamış, ya okulu bırakmak zorunda kalmış ya da tarikat-cemaat yurtlarına yerleşmek zorunda kalmıştı. İktidar öğrencilerin barınma problemlerini çözmek bir yana, kendi gerici politikalarını yaymak için bu tarikat-cemaat yurtlarını desteklemektedir de” ifadeleri yer aldı.

 

Cemaat Yurtları Derhal Kapatılmalıdır

“Enes Kara’nın ağzından duyduğumuz her söz Türkiye gençliğinden çalınan yaşamın, dinci gericilikle, şiddet ve baskıyla, hak gasplarıyla tek adam yönetimine nasıl nefes olduğunu anlatıyor. Bu gidişatı tersine çevirecek olan güç biz gençlerin kendi taleplerimiz etrafında birleşip örgütlenmemizdir. Yaşadığımız sorunlar karşısında yalnız ve çaresiz değiliz. Bizi içine çekmeye çalıştıkları koşullara karşı çözüm içimize kapanmak değil, mücadele etmekten geçiyor. Bulunduğumuz her alanda içinden çıkılmaz ve aşılmaz gördüğümüz koşulları gelin birlikte değiştirelim. Emek Gençliği olarak Kocaeli gençliğime çağrımızdır Enes’ in kız kardeşlerine bırakmak istediği Türkiye’ yi birlikte inşa edelim! Özgür ve eşit bir gelecekte, yaşamımızın bizim olduğu yarınlarda hep birlikte mücadele ederek yer alacağız!

Cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır.  Tüm öğrenciler için yurtlar devlet tarafından ücretsiz olarak sağlanmalıdır”