Gebze'de 1 Mayıs Kutlandı

Gebze

Gebze'de 1 Mayıs Kutlandı

 

Gebze’de hemen her yıl Gebze Sendikalar Birliği öncülüğündeki 1 Mayıs kutlamaları, bu yıl sekteye uğradı. Sendikaların, İstanbul, Bursa ve İzmit’e katılım için diretmesi sonucu her yıl geniş katılımlarla coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Gebze’de siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gebze Kent Meydanında düzenlenen kutlamaya CHP, DEM Parti, TİP ve TÖP'ün Gebze İlçe Örgütleri'nin yanı sıra aralarında Gebze EYT Derneği, olmak üzere çok sayıda dernek yöneticisi ve sendika üyeleri katıldı.

Ortak basın açıklamasını işçiler adına yine bir işçi olan Dilara Polat yaparak, “ İşçiler, emekçiler, emekliler, üretici köylüler, kadınlar, gençler, Türkiye ve dünya halkları olarak haklarımızı savunduğumuz, insanca yaşam talebimizi daha gür bir sesle dile getirdiğimiz ve örgütlü mücadelemizi yükselttiğimiz gün olan 1 Mayıs'ta bir aradayız. Yoksulluğu, insanlık dışı çalışma sürelerini, adaletsizliği, yağma ve kâr düzenini bertaraf etmek için çıktığımız bu alandan, tüm emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyoruz” dedi.

Basın açıklamalarının ardından katılımcılar halaylar çekerek 1 Mayıs kutlamalarını sonlandırdılar.