Gebzeli Türkçüler’den Sadık Güvenç ‘e Destek

Gebzeli Türkçüler’den Sadık Güvenç ‘e Destek

İYİ Parti Gebze Belediye Başkanı Adayı Sadık Güvenç Gebzeli Türkçüler olarak bilinen Hürriyet ve İstikbal Derneği başkanı ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Mülteci konusunun masaya yatırıldığı görüşmede Sadık Güvenç’e Gebze ve Türkiye’de yaşanan mülteci sorunu ile ilgili bilgiler aktarıldı. Sadık Güvenç Dernek yönetimine belediye başkanı seçilmesi halinde bu konuda atacağı adımlarla ilgili bilgiler verdi.

SORUNLARINI ANLATTILAR

Gebzeli Türkçüler olarak bilinen Hürriyet ve İstikbal Derneği Başkanı Alaattin Kürşat Derebaş ile İYİ Parti Gebze Belediye Başkanı Adayı Sadık Güvenç bir araya geldiler. Gebze'nin önemli meselelerinden biri olan 'sığınmacılar' konusu konuşuldu. Görüşmede her iki tarafın da bu konudaki ortak endişelerini dile getirdi.  Gebze'nin değerli bir ismi olan merhum Ayşegül Aydın'ın anısına da özel bir vurgu yapıldı. Görüşme sırasında, sığınmacıların kaçak bir şekilde iş yaptığı, Arapça tabelalar kullandığı ve kendi ekonomilerini oluşturduğu üzerinde duruldu. Ayrıca, belediye imkânlarından faydalanan sığınmacıların sayısının artması da endişe verici bulundu ve sığınmacıların Gebze'nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını olumsuz etkilediği değerlendirildi. Milli değerlerin korunması ve şehitlerin anısına saygı gösterilmesi gibi konular da görüşülen konular arasında yer aldı. Her iki tarafın da bu hususlarda ortak düşüncede olduğu, sığınmacılar meselesi ve diğer konuların çözümü için Başkan Adayı Sadık Güvenç söz verdi.

GÜVENÇ: GEBZE BANA GÜVENSİN

Gebze’nin bütün sorunlarını ders çalışır gibi çalıştığını, doğduğu günden itibaren bu kentte yaşadığını belirten Sadık Güvenç şöyle konuştu,  “ Başkan seçildiğim gün Gebze’nin ana sorunlarının yanı sıra kanayan yaramız olan mülteci konusunda da önemli adımlar atacağım. Sadece bizim bölgemizde 35 bin dolayında mülteci bulunduğunu biliyorum. Bu konuda bir çalışma yaptık. Mültecilerden açılan iş yerlerinden asılan yabancı tabelalardan hepsinden kendimi sorumlu tutacağım. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Sadık Güvenç bu kentin çocuğu gidecek başka bir yeri yok. Başkanlık döneminde de başkanlık görevim bittikten sonra da yine bu kentte yaşayacağım. İnsanlarımıza Hesap vereceğim. Herkes bana güvensin. Bu kentte değişim isteyen herkes oylarını bizde birleştirsin. Değişime çok az kaldı. Saflarımızı daha çok sıklaştırıp, 1 Nisan zaferi için hazır olalım. Gayret bizden, destek sizden takdir Allah’tan.”

 

https://www.41kocaeli.net/haber/gebzeli-turkculerden-sadik-guvenc-e-destek-12767.html