GEBZELİ VATANDAŞLARA ÜCRESİZ KANSER TARAMASI HİZMETİ

GEBZELİ VATANDAŞLARA ÜCRESİZ KANSER TARAMASI HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak isterseniz, aile hekiminize başvurabilir ya da Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Biriminden randevu alabilirsiniz.

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi'de 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise  gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapılmaktadır. Tüm taramaların ücretsiz olarak yapıldığını dile getiren Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan KADIOĞLU ; " Her hafta Aile Sağlığı Merkezlerimizden vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde ulaşım imkanı sunarak Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi'ne getirerek yine ücretsiz bir şekilde sağlık taramalarını yapmaktayız. Bu hafta ise Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezine kayıtlı hanımlara Kanser Tarama Testleri yapıldı." dedi.

Gebze'deki tüm Aile Sağlığı Merkezlerinden belirli tarihlerde ,40 yaş üstü bayanlar, Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne  ait araçlarla Mamografi çekimi için İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimine  (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) getirilmektedir.

Gebze KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye ÇAKIR ;  " Koordinasyonumuza desteklerinden dolayı Adem Yavuz Aile Sağlığı Merkezi Hekimlerine ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."dedi.

Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimlerimiz Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde ( KETEM )  ücretsiz yapılmaktadır. Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0 262 644 7250