GEGACE Başkanı Ahmet Oğuz'dan 24 Temmuz mesajı!

GEGACE Başkanı Ahmet Oğuz

Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz, yayınladığı mesaj ile 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Ahmet Oğuz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün gazeteciler olarak, önemli bir tarihi buruk bir şekilde kutlamaktayız. 24 Temmuz tarihi basından sansürün kaldırıldığı gün olarak 112 yıldır kutlanmaktadır. Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihinde gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse kentimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, meslektaşlarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. 

PANDEMİ SÜRECİNDE GAZETECİLİK

Bugün Gazeteci meslektaşlarımız ve Basın Yayın kuruluşlarımız zor şartlar altında görevlerini ifa etmektedir. Zorlu ekonomik şartlar altında ayakta durmaya çalışan Basın Kuruluşlarımız bir yandan da tüm dünyanın etkisi altında kaldığı Korona Virüs sürecinde, vatandaşlarımızın doğru ve etkin bir şekilde bilgilenmesi için fedakarlık örneği göstermektedir. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız kadar Gazetecilerimizde önemli bir misyon üstlenerek, en doğru haberleri ulaştırmak için canla başla çalışmaktadır. Vatandaşlarımız bu salgın sürecinde evde kalırken gazeteciler onların bilgilenmesi için yine sokakta oldu ve bir çoğu ailelerinden aylarca uzakta kaldılar. Bu kutsal kamu görevini icra etmek için ailelerinden bile fedakarlık eden meslektaşlarımızın bu özverilerinin takdire şayan olduğuna inanıyoruz. 

 DEMOKRASİ KÜLTÜRÜMÜZÜN AYRILMAZ PARÇASI

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümünde; tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyorum.  Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza ve basın şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

https://www.kulishaber.com.tr/gegace-baskani-ahmet-oguz-dan-24-temmuz-mesaji/72124/?fbclid=IwAR0uo123jJIsJ_wdWzlih6BKOWcIFBhyMijjstSpzOXlk03EYSRf8uUR1Ng