Girişimcilik Arenası

Girişimcilik Arenası

Girişimcilik Arenası

Girişimcilik dünyasının canlılığını size yansıtacak en güncel gelişmeler ve İlham veren başarı öykülerini sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Haftanın öne çıkan gelişmeleri:

Yenilenmiş tüketici elektroniği girişimi EasyCep, Azerbaycan pazarına açıldı.

Ek Bilgi: Yenilenmiş tüketici elektroniği pazarının oyuncularından EasyCep, Azerbaycan iletişim devi Azerconnect ile güçlerini birleştirdi. Katar’la başlayan global büyümesine hızla devam eden EasyCep, şimdi de Azerbaycan’ı yenilenmiş telefonların avantajları ile tanıştıracak.


Google arama trendlerine göre artık dijitaldeki tüm işler “yapay zeka ile…” aranıyor.

Ek Bilgi: Google'ın yayınladığı yeni arama trendlerine göre Türkiye'de yapay zekaya yönelik arama ilgisi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu trendler, Türkiye’de 2023 yılında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar çok sayıda yapay zeka arandığını, ilginin geçen yıldan bu yana yüzde 230, son on yılda ise yüzde 1.200 arttığını gösteriyor.


Bundle’dan yapay zeka tabanlı etkileşimli içerik konsepti: Bundle AI Studio

Ek Bilgi: Yapay zekayı hayatın farklı alanlarına entegre etmek üzere kollarını sıvayan Bundle, içerik üretimi ile yapay zeka teknolojisini bir araya getirerek Türkiye'nin ilk etkileşimli içerik konsepti Bundle AI Studio'ya imza attı.


Meta , Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği yeni akıllı gözlüğünü tanıttı.

Ek Bilgi: Meta, Ray-Ban ile iş birliğinden doğan akıllı gözlüklerinin ikinci neslini piyasaya sürüyor.


Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi Tüpraş Ventures, Tüpraş’ın sürdürülebilir rafinaj iş alanını emniyet ve operasyonel mükemmeliyet odağında destekleyecek yenilikçi adımlar atıyor.

Ek Bilgi: robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren AISField girişimine yatırım yapan Tüpraş Ventures, dijitalleşme alanındaki yenilikçi robotik ürün portföyünün genişletilmesi, ürün ve hizmetlerin yurt içi ve yurt dışı müşteri ve yatırımcılara tanıtımı faaliyetlerinde girişime katkı sağlayacak. AISField’in robotik çözümlerinden olan, içinde ürün varken de tank taban bakımı yapabilen ATEX sertifikalı robot Tüpraş rafineri sahalarında kullanılmaya başlandı.

YATIRIM ALAN GİRİŞİMLER:

E-spor takımlarına odaklanan Scoutli i, 4 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

Ek Bilgi: Espor takımlarının ve koç ekiplerinin scouting, veri analizi, takım yönetim süreçlerini optimize etmek amacıyla 2022 yılında kurulan şirket, geçtiğimiz ay çıktığı köprü turda 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım almış ve toplam yatırım tutarını 100 bin dolar seviyesine çıkarmıştı. Girişim şirketinin 25 Kasım’a kadar sürecek yeni turdaki hedefi, şirket paylarının %14’ünün arzıyla 4 milyon TL fon toplamak.


Dijital seyahat planlama platformu GeziBilen Dijital Rehber, kitle fonlama ile 2 milyon TL yatırım aldı.

Ek bilgi: GeziBilen, gezginler, seyahatseverler ve turizm sektöründe hizmet veren markalar için çözümler üretiyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre; GeziBilen, son bir yıl içerisinde organik olarak 100 bin üye sayısına ulaştı


KOBİ’ler için finansal çözümler sunan wamo, 1,5 milyon dolar yatırım aldı.

Ek Bilgi: Londra ve Malta’da merkezleri bulunan wamo, yatırımla birlikte ürün yelpazesini genişletmeyi ve yeni pazarlara açılmayı planlıyor.


Vardiya ve iş gücü yönetimine yardımcı olan Shifter , 3,7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Ek Bilgi: Shifter, aldığı yatırımla birlikte verimli ve esnek iş gücü yönetimi çözümleri arayan işletmeler için başvurulacak platform konumuna gelmeyi hedefliyor.


Spor fanları için tahmin oyunu Omada, 7,5 milyon dolar yatırım aldı.