GÖZLER BAŞARAN'IN ÜZERİNDE

GÖZLER BAŞARAN

BAŞARAN, YENİ KURULACAK PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLABİLİR

Gebzeli iş adamının bir süredir Büyük Türkiye Hareketi başlığı ile yürüttüğü çalışmalar dikkat çekiyor. Siyasi kulislerde Başaran’ın aktif siyasete dönüş yapabileceği konuşuluyor.

Türkiye yeni bir siyasi döneme hazırlanırken kurulacak merkez sağ tabanlı partilerin bölgemizdeki çalışmaları hız kazanıyor. Bölgemizde çok özel ve gizli yürütülen toplantılar ve çalışmalar zaman zaman kulislere sızıyor. Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun da Kocaeli genelinde özellikle Gebze bölgesinde kendisine yakın isimler aracılığı ile kulis faaliyetleri içinde olduğu biliniyor.

DAVUTOĞLU BAŞARAN'I EKİBİNDE İSTİYOR

Davutoğlu’nun Gebze ve Kocaeli çalışmalarında güvendiği isimlerden birinin bölgemiz siyasetinin ve iş dünyasının tecrübeli isimlerinden ASİAD kurucu başkanı Ömer Faruk Başaran olduğu iddia edildi.

Uluslararası Strateji uzmanı olan ve aktif siyasete Dış işleri bakanı olarak başlayan Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde yurt içi ve dışında iş dünyası ile gerçekleştirdiği programlara katıldığı ve eski başbakan Davutoğlu ile başta ekonomi ve Türki devletlerle ilişkiler konularında istişareler yaptığı bilinen Ömer Faruk Başaran’ın yeni partinin kuruluş çalışmalarında önemli görevler üstlenebileceği iddia ediliyor.

Kulislerden sızan haberlere göre, Davutoğlu, yeni kuracağı partide ekonomi ve Türki devletlerle ilişkiler başlıklarında Ömer Faruk Başaran ile çalışmak istiyor. Başaran’a teklif gidip gitmediği ve başarılı iş adamının bu teklifi nasıl değerlendirdiği ise bilinmiyor.

Ekim ayı sonunda hareketli günlerin yaşanacağı Türk siyasetinde bölgemizi temsil etmek üzere gelen teklifleri değerlendirmesi beklenen Ömer Faruk Başaran’ın yeni kurulacak partide genel başkan yardımcısı olarak görev alabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Gebze'nin Cumhuriyet sonrasında kurucu ailelerinden kabul edilen Başaran ailesinin aktif siyasette yer alan isimlerinden biri olan Ömer Faruk Başaran, özellikle iş çevrelerinde Türkiye'de kurulan siadların temellerinin atıldığı dönemlerde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve Türki devletlerle, Balkan ülkelerinde hayata geçirdiği önemli projelerle tanınıyor.