Hartamacı,Çayırova 1 .kitap fuarı açıklaması

Hartamacı,Çayırova 1 .kitap fuarı açıklaması

CHP Çayırova İlçe Başkanı Hartamacı , Kitap Fuarı için şu ifadelere yer verdi

Çayırova 1. Kitap fuarı açılışında şehitlere saygı duruşu ve istiklal marşı okunmamasını yanlı yazarlar mı istedi?

Çayırova belediyesi ukdesinde programlanan 1. Kitap fuarı başından tartışmayla başlayıp devam ediyor. Program açılışı Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmadan başlıyor. Kentin mülki amiri sayın Kaymakamımız ses çıkarmıyor, fakat o malum zat için referans oluyor. Tabii programın her aşamasını Belediye başkanı takip edemez söz konusu şehitler ve kurucu irade ise saygı duruşu ve İstiklal marşıysa müdahalesi olmadığı gibi yine o zatın savunucusu olabiliyor. Bütün bu olumsuzluklarla kitap fuarını beceriksizlik, öngörüsüzlük gölgede bırakmıştır. Okullardan veli imzalı çağrıda bu hatadan dönmeleri için uyarı mahiyetinde yetmemiştir.

Toplumu kutuplaştırmaktan vaz geçip birleştirici olmak, her kesimin hassasiyetini önemsemek bu şehri yönetenlerin tutunacağı bir tutum olmalıdır. 

Sözde yazar Yavuz Bahadıroğlu Çayırova’mıza bir katkı sağlamaz.

Bahadıroğlu’nun geçmişteki paylaşımları ve düşünceleri o kadar net ve bellidir ki bu düşüncedeki bir yazarın kitap fuarına davet edilmesinin altında başka sebepler mi yatıyor acaba?

Sözüm ona tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan söylemlerle halkı galeyana getirmeye çalışması geçtiğimiz yıl Darıca Belediyesindeki organizasyonun iptaliyle sonuçlanmıştı.

Bu kadar olaya rağmen sözde tarihçi yazar Bahadıroğlu Çayırova 1. Kitap Fuarına davet edilirken geçmişteki yaşananlar hiç mi araştırılmadı? Araştırıldı ise Atatürk ve CHP ye kin kusan bu adamın fuara davet edilmesinin sebebi nedir?

Çiftçi daha hassas olmalı!

Çayırova Kitap fuarının ilki bu sene yapılmakta ve 8 Ekim’de geleceği söylenen Bahadıroğlu yine söylüyoruz Çayırova ya bir katkı sunmaz. Bu fuarın olumlu yanları kadar olumsuzluklarının da faturası Çiftçi’ye mal olacaktır. Bu yapılan yanlış seçimden anlamsız “ben yaptım oldu” dan vaz geçilmelidir. Ayrıştırıcı ve tahrik edici yazarlar yerine toplumun her kesiminin kabul ettiği yazarlarla fuar organize edilmelidir.

Bu duygu düşüncelerle bugün saat 10:00 ismi geçen yazarın protestosu için da Prof. Dr. Necmettin Erbakan kültür merkezi önünde  toplanılarak konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır.