İLK HASAT TEMMUZ AYINDA

İLK HASAT TEMMUZ AYINDA

ISPARTARIM'IN Şubat ayı içinde 2 milyon metre kare alana ektiği tıbbi ve aromatik bitkiler yeşerdi.

Aslen Rizeli GE82E'li iş adamı Adnan Sak'ın kurucusu olduğu ISPARTARIM'IN Afyonkarahisar Çobanlar ilçesi Kocaöz beldesinde 2 milyon metrekare alana ektiği çörek otu fidelerinin hasadı Temmuz ayında gerçekleşecek.

Çörek otu yağı üretimi için tesisleşme çalışmalarına aralıksız olarak devam eden ISPARTARIM, temmuz ayı hasadına ait çörek otu yağı üretimi için Kocaöz Belediye Başkanı Murat Zıbak'ın şahsına ait arazide geçici tesis kurma çalışmalarını Mayıs ayı içerisinde tamamlayacak.

13 MİLYON LİRALIK TESİS

Kocaöz beldesinde inşa edilecek kalıcı Tıbbi ve aromatik bitki üretim ve işleme tesisinin 1 buçuk yıllık sürede tamamlanacağını açıklayan iş insanı Adnan Sak gazetemize yaptığı açıklamada " Henüz ilk sezonumuzda Türkiye'nin toplam tıbbi ve aromatik bitki ekim sahasının iki katı bir alana 2 milyon metrekarelik bir araziye Şubat ayında ektiğimiz bitkiler yeşerdi. Bu ilk hasat için belediye başkanımızın destekleri ile geçici bir tesis kuruyoruz. İnşallah Mayıs ayında tamamlanarak hasadı beklemeye başlayacak. Kalıcı tesisimiz yapımı içinde çalışmalarımız başladı. Yaklaşık 13 milyon liralık bir yatırımla Kocaöz beldemize tıbbi ve aromatik bitki üretim ve işleme tesisimizi kuracağız."dedi. 

100 BİN YENİ FİDE

Adnan Sak açıklamalarının devamında ise yeni ekim dönemi ile ilgili planlarını açıklayarak " Yine Mayıs ayı itibariyle İzmir'den 15 çeşit toplam 100 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi sipariş ettik. İkinci dönemde bu fidelerimizi toprakla buluşturacağız. Tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda yatırımlarımız aralıksız olarak devam edecek. Türkiye'nin bu üretime çok ama çok ihtiyacı var. ISPARTARIM olarak bu adımları atmamızda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Milletimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Afyon valimize, ilçe belediyemize ve kaymakamımıza, Kocaöz belediye başkanımız Murat Zıbak'a, bizlere her türlü manevi desteği veren, güvenen, gösterdikleri ev sahipliği ile bizleri mahçup eden tüm Kocaöz halkına teşekkür ediyoruz." diyerek yeni yatırım planlarınında şimdiden mesajını verdi.