ISPARTARIM'A HATAY'DA BÜYÜK İLGİ

ISPARTARIM

KISA SÜREDE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ ÜRETİCİSİ KONUMUNA GELEN ISPARTARIM, YÖNETİCİLERİ VE AKADEMİSYENLERDEN OLUŞAN HEYET GELEN DAVET ÜZERİNE HATAY'IN YAYLADAĞI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİLER.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder'in yanısıra tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda inceleme ve araştırmaları bulunan akademisyenlerinde katıldığı Hayat ziyaretinde aronatik bitki üretimine çok elverişli arazilerin olduğu tespit edildi.

Aslen Rizeli olan Gebzeli iş adamı Adnan Sak'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ISPARTARIM'ın Isparta ve Afyon illerinde gerçekleştirdiği tıbbi ve aromatik bitki üretiminden basın aracılığı ile haberdar olan Hatay Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ISPARTARIM'ı Hatay, Yayladağı ilçesine davet etti. 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Minder ve tıbbi, aronatik bitki üretemi alanında ihtisas sahibi akademisyenlerden oluşan heyeti Hatay, Yayladağı ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve Güngör Ottoman otelinin sahibi iş adamı Murat Güngör ağırladı. 

ISHARTARIM heyeti Yayladağı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunarak toprak analizleri gerçekleştirdi. Tıbbi ve aromatik bitki üretimi için çok verimli toprakların bulunduğu Yayladağı ilçesinde incelemelerini tamamlayan ISPARTARIM heyeti hazırladıkları raporları ilgililere teslim etmek üzere Hatay ilinden önceki gün ayrıldı.