İzmit Belediyesinden spor kompleksi hamlesi

İzmit Belediyesinden spor kompleksi hamlesi

Yıllardır spor tesisi sıkıntısı yaşanan kentimiz için çok önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanan İzmit Belediyesi, Yeşilova Mahallesi’nde futbol sahaları, tenis, voleybol, plaj futbolu gibi birçok branşa hizmet edecek

‘Spor Kenti İzmit’ sloganı ile hareket eden İzmit Belediyesinin tesisleşme yönündeki çalışmaları sürüyor. İzmit’teki spor kültürünün güçlendirilmesi ve geliştirilmesine önem veren İzmit Belediyesi Yeşilova Mahallesi’nde yapılacak olan yeni spor kompleksinin çalışmalarını tamamladı. Tesis yapımının tamamlanmasının ardından bölgeye ayrı bir değer katacak.

TESİSTE NELER VAR?
Yeşilova’da İklim Sokak ve Yetiş Sokak keşişimde yer alan 15 bin metrekarelik alana kurulacak olan tesiste 2 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 1 adet plaj futbolu / Voleybol Sahası, 2 metre genişliğinde yürüyüş yolu ve bisiklet yolunun yanı sıra soyunma odaları, toplantı salonu, kafeterya, park alanı, dinlenme alanı ve otopark bulunacak.

İZMİT SPOR ŞEHRİ OLACAK
Yapılacak tesisle birlikte kentin çok önemli eksiğinin tamamlanacağını belirten Başkan Hürriyet, “Biz amatör branşlara, altyapıya çok önem veriyoruz. İzmit, yetenekli ama bu yeteneklerini gösterme imkânı bulamayan çok sayıda gence sahip bir kent. Yapımına başlanacak tesis ile gençlerimiz spor yapma imkânı bulacak. İzmit’ten yeni yıldızlar yetişecek” dedi.