Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar’a vefa

Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar’a vefa

Hasan Uzunhasanoğlu başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu Kardiyolog Dr. Nuri Çağlar için Vefa Toplantısı düzenledi

1999 yılında Acıbadem Hastanesi Kardiyololoji Bölümünü de kuran Dr. Nuri Çağlar için tertiplenen “Günümüze ve Geleceğe İz Bırakan, Gönül Adamı Dr. Nuri Çağlar’a Vefa toplantısı” Emex Otel’de gerçekleşti.

 

Akça Koca Kültür Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar’ın sunup yönettiği anma toplantısı; Nuri Çağlar’ın torunları Hanzade Çağlar ile Ömer Kerem Çağlar’ın kemanları ile seslendirdiği şarkılarla başladı. Torunlarının gösterisinden sonra Eğitim ve Grafik Tasarımcısı Tupçe Öztürk’ün hazırladığı Nuri Çağlar’ın hayat hikayesi ilgi ile izlendi.

 

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, "Dr. Nuri Çağlar ağabey yıllardır her türlü sağlık problemimiz de bilgi ve tecrübesinden istifade ettiğimiz bir büyüğümüz. Vefayı da hak eden bir insan. Bu akşam anma toplantısına teşrif edenlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

 

Dr. Çağlar’ı anlatanlar

Dr. Çağlar’ın oğlu Ömer Çağlar, gelini Nilifer Çağlar, ilkokul arkadaşı Eğitimci Hasan Bedel, Amerikan Hastenesi Kardiyologu Prof. Dr. Şule Korkmaz, Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi Kardiyologu Prof. Dr. Cihangir Kaymaz, Avukat Suat Şimşek, Acıbadem Hastanesi Anestezisti Dr. Ali Kıvanç, Diş Hekimi Dr. Şafak Tezcan, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Beyin Cerrahı Dr. Haluk Yücesoy, İktisatçı İsmet Arsoy, Acıbadem Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Derya Bilgin, Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği İdari Müdürü Zeynep Özen, İktisatçı-İşadamı Necati Pilavcı, Dr. Adnan Oflazer, Maşukiye’den komşuları Nazan ve Enver Güntepe, Ekonomist Osman Akyüz  ve e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Dr. Çağlar ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.  

 

Dr. Çağlar’a hediye

Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Vizyon Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, İşadamı Necati Pilavcı, Enver Güntepe, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Nurettin Güneysu, Körfez Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Macil, Yaşar Temel, Müjgan Büyükkaya hazırladığı hediyeleri Emine Vildan – Dr. Nuri Çağlar

çiftine takdim etti.

Çağlar’a Plaket                                                                                                                    Akça Koca Kültür Platformunun hediyesini; Platform Yönetim Kurulu üyeleri; Dr. Ayşe Zeynep Turan, Dr. İsmail Çapçı, Çevre Yüksek Mühendisi Banu Çevikel, Dr. Yunus Özen, Kimyager Ayşegül Karakadılar ve Dr. Fatma E. Taşolar verirken, plaketini de Platform Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya birlikte takdim etti.

Vildan Çağlar’ın da doğum günü

Dr. Nuri Çağlar dostlarının değerlendirmelerinden ve Hediye töreninden sonra sahneye getirilen yaş pastayı kesen Amatör Ressam Emine Vildan Çağlar; “Bugün doğum günüm. Çocuk ve torunlarımız ile bugüne kadar güzel yaşadık. Mutluluğumuzu artıran da, renklendiren de başarılarıyla eşim Nuri bey olmuştur..” dedi.

 

Dr. Nuri Çağlar; “Vefa gününde bizleri buluşturan Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri başta olmak üzere, aileme ve samimi görüşlerini bizlerle paylaşan dostlarıma teşekkür ederim. Vefa günü ile hatırlanmak gerçekten de özel ve farklı bir heyecan” dedi.

1 Günümüze ve geleceğe iz bırakan gönül adamı Dr. Nuri Çağlar konuşmasını yaparken

2 Dr. Nuri Çağlar’ın torunları Hanzade Çağlar ve Ömer Kerem Çağlar Kemanları ile şarkı seslendirirken

3 Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu program hakkında bilgi verirken

4 Amerikan Hastanesi Kardiyologu Prof.Dr. Şule Korkmaz hemşehrisi, okul ve mesai arkadaşı Dr. Nuri Çağlar ile ilgili değerlendirmelerini aktarırken

5 Vildan – Dr. Nuri Çağlar ve toplantıya katılanlar

6 Amatör Ressam Emine Vildan Çağlar, yaş günü pastasını kesmek üzere torunları ile birlikte

7 Ömer Çağlar, Dr. Alaattin Büyükkaya, Ahsen Okyar, İlhan Çağlar, Cihat Kaymas ve Suzan Kaymas

8 Çevre Yüksek Mühendis Banu Çevikel konuşmasını yaparken

9 Çağlar Ailesi,  Dr. Nuri, Çağlar evlat ve torunları ile birlikte

10 Akça Koca Kültür Platformu Yöneticileri; Banu Çevikel, Dr. İsmail Çapçı, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Dr. Yunus Özen, Ayşegül Karakadılar ve Dr. Fatma E. Taşolar, Dr. Nuri Çağlar’a Platformun hediyesini takdim ederken

11 Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Alaattin Büyükkaya ve Ahsen Okyar birlikte, Çağlar çiftine Plaket takdim ederken

12 Dr. Nuri Çağlar ve Akça Koca Kültür Platformunun vefa toplantısına katılanlar

 

Dr. Nuri ÇAĞLAR

1951 yılında Antalya – Akseki’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Akseki’de tamamladı.

Konya Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1969 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladı ve 1975 yılında mezun oldu.

Tıp fakültesini bitirdikten sonra kısa bir süre Edirne’de pratisyen hekim olarak çalıştı.

1975 yılı sonu askerlik görevine başladı. 1977 de Balıkesir ordu donatımda bu görevini tamamladı.

Askerlik sonrası Bolu – Düzce - Köprübaşı Sağlık Ocağında iki yıl süre ile sağlık ocağı hekimliği yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın açmış olduğu ihtisas sınavına Anestezi ve Reanimasyon dalında katıldı. 1979 da bu dalda bir yılı aşkın süre İstanbul Siyami Ersek hastanesinde çalıştı. Daha sonra tekrar sınava girdi ve iç hastalıkları dalında İstanbul Haydarpaşa Hastanesinde ihtisasa başladı ve bu dalda 1984 yılında iç hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu.

İç hastalıkları uzmanı olarak 2 yıl süre ile Hakkari Devlet Hastanesi ve Ankara Zübeyde Hanım Doğumevinde çalıştı.

1986 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde yan dal ihtisası yaptı. 1988 yılında kardiyoloji uzmanı oldu ve aynı yıl İstanbul Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesine baş asistan olarak atandı. 1993 yılında aynı hastanenin klinik şef muavini oldu.

1999 yılında Acıbadem Hastanesi Kardiyoloji Bölümünü kurdu. 2011 yılına kadar burada çalışmaya devam etti. Koşuyolu Hastanesi ve Acıbadem Hastanesinde çalıştığı sürece özellikle girişimsel kardiyoloji ile ilgilendi.

Gene bu dönemde ulusal ve uluslararası kongrelerde çok sayıda bildiri sundu ve makaleleri yayınlandı.

2011 yılından bu yana Dr. Rana Beşe  Polikliniğinde aktif olarak çalışmakta.

Evli, iki çocuklu, altı torunu var. İngilizce bilir.