KOCAÖZ “ÇÖREK OTU” ÜRETİMİNDE MERKEZ ÜS OLDU.

KOCAÖZ “ÇÖREK OTU” ÜRETİMİNDE MERKEZ ÜS OLDU.

Aslen Rizeli Gebzeli iş adamı Adnan Sak’ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ISPARTARIM, Tıbbi ve aromatik bitki üretiminde Çobanlar İlçesi Kocaöz Beldesini merkez üs haline getirdi.

Gebze’nin yetiştirdiği başarılı devlet adamı Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in  her aşamasında destek ve takipçisi olduğu ISPARTARIM, Türk tarımına ve tıbbi ve aromatik bitki üretimi projeleri kapsamında il genelinde Dinar ve Emirdağ ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerde çiftçilere ALIM GARANTİLİ çörek otu tohumu dağıttı.

İl ve İlçe Tarım müdürlüklerinin katkıları ile dağıtımına başlanılan çörek otu tohumları 5500 dekarlık alanda toprakla buluşmaya başladı.

Dinar İlçe Tarım müdürü Yavuz Karakuyu, çörek otu ekimi ve hasadının ekonomiye ciddi katkılar sağladığını belirterek ilçe genelinde çörek otu ekimi yapmak isteyen çiftçilerin belirlendiğini, ISPARTARIM ile alım garantisi sözleşmesini imzaladıklarını ve analizleri, kalite kontrolleri tamamlanan üst düzey kalite ve verim veren tohumların çiftçilere dağıtımını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Tohum teslim törenine, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP Dinar İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Güzeldal, Dinar Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, AK Parti İGM Üyesi Ahmet Çetin ve çiftçiler katıldı.

Dinar, Emirdağ, Hocalar, Kızılören ve Afyonkarahisar il genelinde 5500 dektarlık alana çiftçilerin ekim yapacaklarını ve hasat zamanı bu ekimlere alım garantisi verdiklerini belirten ISPARTARIM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sak yaptığı açıklamada Afyonkarahisar ve Tokat illerinde 8 milyon metrekare alanın üzerinde bir ekim gerçekleştireceklerini açıklayarak “ Valilik, İl ve ilçe tarım müdürlüklerinin katkıları ile çörek otu ekimi yapmak isteyen çiftçilerimize ilçe tarım müdürlükleri kanalı ile analizleri tamamlanmış ve yüksek verim oranı, kalite kontrolleri yapılmış çörek otu tohumlarımızı ulaştırdık. Hasat zamanı da ISPARTARIM olarak ekim yapan çiftçimize ALIM GARANTİSİ verdik. Bilimsel ve akademik kariyerinin zirvesinde kendisini Türk tarımının kalkınmasına adamış bilim adamlarımızın üstün gayretleri ile geldiğimiz noktada ülkemizin çörek otu hasadı kapasitesini 3 yıllık kısa bir sürede yüzde 350 oranında arttırdık.

Tıbbi ve aromatik bitki üretimi konusunda yatırım kararı almadan evvel iki yıl Türkiye genelinde Profesör ve Doçent akademisyenlerden oluşan bir kadro ile incelemelerimizi ve araştırmalarımızı yaptık. Bu alanda ülkemize hizmet etme kararı aldık. Bugün itibariyle gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile çörek otu üretiminde ülkemizin lideri konumuna geldik. Zirveye çıkmak kolay olabilir ve daha çok yolumuz var. Zirvede kalmak, Türk tarımına, tıbbi ve aromatik bitki üretimine katkı sağlamak için yatırımlarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz. Kocaöz Belediye Başkanımız Murat Zibak’ın destek ve katkılarını önemsiyoruz. Kendisinin gayretleri ve mesaisi ile Kocaöz artık Afyon ilinin çörek otu üretimi anlamında merkez üssü konumuna geldi.

Hasat zamanı çiftçilerimizden ürünlerimizi alarak tamamlamak üzere olduğumuz tesisimizde işleyeceğiz. Tesisimizin hasat zamanına yetişmesi için aralıksız çalışıyoruz. 8 milyon metrekare alanda gerçekleştirdiğimiz çörek otu ekimi ile ilgili gelecek yıllardaki hedefimizi şimdiden belirlemek istiyoruz. Heyecanlıyız. Çünkü yaptığımız işin, yatırımın ülkemize sağladığı katkının mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz.

Ekim yapacak çiftçilerimize ihtiyaç duymaları halinde bilgi, deneyimlerimizle katkı sağlamaya ve desteklemeye hazırız. Bizi bu uğraşımızda biran olsun yalnız bırakmayan valimize, il tarım müdürümüze, ilçe tarım müdürlerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.