KÖYLER RANTA KURBAN EDİLİYOR

KÖYLER RANTA KURBAN EDİLİYOR

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Köseler köyünde partisinin mahalle temsilcileri ve köy halkı ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Köy kahvesinde vatandaşlar ile sohbet eden Çelik, Büyükşehir yasasında 2008 yılında yapılan değişikle köylere verilen mahalle statüsünün gözlerden uzak bir şekilde ranta dönüştürüldüğünü belirterek “ Adaleti her alanda yitiren mevcut iktidar köylerimizde imar planlarında da adaletsiz ve hukuksuz uygulamalara imza atıyor” diyerek mahalle statüsü kazanan köylerin daha 10 yıl evvel tüzel kişilikleri ile kendi kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilirken bugün belediyelerin yetersiz kalması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

 

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Köseler köyü ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“ Mahalle başkanımız Cevat bey ile birlikte köylülerimizle sohbet etme imkanı bulduk. Köylümüze bir dokunduk bin ah işittik. Özellikle imar uygulamaları nedeniyle köylümüz mağdur durumda olduklarını ve sorunlarına kimsenin sahip çıkmadığını dile getirdiler.

KÖYLÜNÜN MAĞDUR EDİLMESİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından arsalarına uygulanan imar oranının adaletsizliğinden yakınan köylülerimiz kesinti oranları hakkında yerel yönetimlere bizler aracılığı ile sorular yöneltti. İmar uygulamalarında %50’ye varan kesintiler yapıldığını söylediler.

%50 kesinti ne demek? Siz imar uygulaması adı altında vatandaşın toprağını elinden alamazsınız. Köylü sahipsiz değil. Zaten sanayi köylerimize kadar ulaşmış. Bu bölgelerde ticari rant oluşmuş. Köylünün bir avuç toprağına göz dikmek adaletle, vicdanla bağdaşmaz. Yazık oluyor. Köy demek ekmek demek, süt demek, üretim demek, gelecek demek. Bu tür imar uygulamaları ile tarımsal üretimi yok ediyorsunuz. Her yeri betona çevirdiniz. Artık durun. Artık betonlaşmaya bir son verin. Köylerimizde yapılan imar uygulamalarını Deva Partisi olarak mercek altına alacağız. Tek bir köylümüzün Büyükşehir belediyesinin keyfi uygulamaları nedeniyle mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.”