Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi

Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi Hazine ve Maliye Bakanlığı, temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinin bazı işletmeler tarafından kötüye kullanıldığını tespit ederek yeni bir düzenleme yapma kararı aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı işletmelerin temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini istismar ettiğini belirleyerek, bu duruma yönelik yeni bir düzenleme yapma kararı aldı.

DÜZENLEMELER AÇIKLANDI 

Yeni düzenleme ile lokantaların, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemelerinin satışını göstererek faturalandırma ve yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV uygulamasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Taslak kapsamında, hizmet sunan lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler, kendi hazırladıkları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ettikleri ürünler için yüzde 10 oranında KDV uygulayacaklar.

Bu işletmelerin, telefon veya internet üzerinden yapılan siparişler de dahil olmak üzere tüm satışları aynı şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, işyeri ruhsatı bulunmayan ancak müşterilere masa, oturma yeri, tezgah gibi hizmet sunulan yerlerde yiyecek ve içecek satışı yapıldığı durumlar da bu düzenleme kapsamında ele alınacak.

 https://abcgazetesi.com/lokanta-ve-kafelerde-kdv-duzenlemesi-geldi-738242