Memleket Partisi, #AnibalGazete'yi ziyaret etti.

Memleket Partisi, #AnibalGazete

MURAT ERİNÇ; Türkiye hem bu iktidardan hem de bu muhalefetten bir an önce kurtulmalıdır.”

Geçtiğimiz hafta Genel Başkan Muharrem İnce'nin katılımı ile gerçekleşen Memleket Partisi Kocaeli 1. Olağan Kongresinde delegelerin tam desteği ile Kocaeli İl Başkanı seçilen, genç yaşına rağmen Kocaeli siyasetinin çok tecrübeli isimlerinden Sayın Murat Erinç , partisinin Gebze İlçe başkanı Sayın Ismail Aşak Aşk, Körfez İlçe Başkanı Sayın Şuayp Yağar, il yöneticisi Şaban Sarıkan ve Gebze ilçe yöneticisi Arif Yılmaz’dan heyetle ile birlikte  gazetemiz ofislerini ziyaret ettiler.

Memleket Partisi heyetini #AnibalGazete'nin kurucusu Irfan Yormaz ağırladı. 

Uzun ve meşakkatli bir siyasi yolculuğa Türk halkının teveccüh ettiği bir siyasi liderin ardından yürüyerek dahil olduklarını belirten Memleket Partisi Kocaeli il başkanı Murat Erinç, göreve yeni geldiklerini hatırlatarak kısa , orta ve uzun vadede yapmayı planladıkları siyasi çalışmaları gazetemizin sahibi İrfan Yormaz’a anlattı.
İl ve ilçe başkanlığı binalarına sadece ziyaretlerde gireceklerini dile getiren Başkan Erinç, “ Sokakta olacağız. İşçiye, memura, emekliye, emekçiye, sermaye sahibine, esnafa, kısaca esnafa dokunarak siyasi yol haritamızı anlatacağız. Kendimizi, kentimizi, partimizi anlatarak Türkiye gerçeklerini yaşamak zorunda bırakılan , iki ittifak arasında tercih yapmaya zorlanan halkımıza bir tercih daha var diye hatırlatacak ve destek isteyeceğiz.” Dedi.
6 ilçede örgütlü olduklarını hatırlatan Başkan Erinç açıklamalarının devamında “ Yıl sonuna kadar Kocaeli genelinde tüm ilçelerimizde örgütleneceğiz. İnce eleyip sık dokuyacak, siyaseti makam, mevki ve ticaret için yapmayacağına inandığımız arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Acele etmeyeceğiz. Biliyorsunuz 6 Şubat tarihi itibariyle YSK kararı ile seçimlere katılma hakkımız var. Seçim mahalline kadar örgütlenme ile ilgili genel merkmezimizin tüm talep ve isteklerini eksiksiz tamamlayacağız.” Dedi.
Anibal Gazete’yi yeniden yayın hayatına başladığı günden bu yana sürekli takip ettiğini ifade eden Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, ofislerimizi ziyaretinde yaptığı açıklamalarına şu sözlerle devam etti.
“ Yernel basını önemsiyoruz. Sorunlarını biliyoruz. Gücümüzün yettiği kadar tüm Kocaeli genelinde yerel medyaya gerekli desteği ve olması gereken en iyi şekilde iletişimi sağlayacağız. Yılladır bu kentte siyaset yapıyorum. Sorunları, çözüm yollarını biliyorum. Siyaseti nezaket dilinin hakim olduğu bir alana çekeceğiz. Bugün siyasi olarak rakibimiz olan tüm siyasilere ziyaretlerimde de ifade ettiğim gibi, biz bu kentin insanıyız. Farklı düşünebilir ve yaşayabiliriz ama bu kentte bu makamları bıraktıktan sonra yine yüzyüze bakacağız. Siyasetin dili nazik olmalı. Birbirimize selam veremeyecek duruma gelmemize gerek yok. Biz bu tavrımızı her zaman muhafaza edeceğiz. Böylece Adalet ve Kalkınma Partisinin ortadan kaldırdığı siyasi nezaket diline onları da çekerek bu kirlenmiş ve sertleşmiş dili terk etmelerine yardımcı olup onlara da katkı sağlayacağız.
Örgütümüzün her kademesindeki arkadaşlarımızla çıktığımız bu uzun ve yorucu yolda birlikte hareket edeceğiz. Örgütümüze ve Genel başkanımıza güveniyorum. Bu halka seçmene güveniyorum. Yaşadığımız son seçimlerde halka biz kendimizi anlatamadık. Anlatacağız. Halkın hiçbir suçu yok. Tek sorumlu siyasetini anlatamayan bizlerde. Bugünden itibaren Memleket Partisi’nin politikalarını ve çözüm önerilerini en yüksek sesle halkımıza sunacağız ve desteklerini isteyeceğiz.
Gelinen noktada ekonomik çöküntü ortada. Yapılan hatalar bir uçurumun kenarına getirdi bu ülkeyi. Adaleti yeniden inşa etmek gerekiyor. Adaletin olmadığı bir yapıda halkın huzurunu tesis etmek mümkün değildir. Ben Liderimiz muharrem İnce’ye, projelerine, ülkem adına düşündüklerine inanarak bu yola çıktım. Örgütümle birlikte emeğin ve alın terinin başkenti Kocaeli’de 2 milyonu aşan insan kitlesine ulaşarak yaşanabilir bir Türkiye’nin Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan mümkün olabileceğini hatırlatacağız. 15 yaşında siyasete başladım. Bugün 18 yıllık bir tecrübe ile Türkiye’nin en genç ama en heyecanlı partisinin Kocaeli il başkanıyım. İşim ve masim gereği bazen Sayın Genel Başkanın konuşmalarını ve programlarını takip edemiyorum. Soruyorlar bana izledin mi genel başkanı diye. İzleyemedim ama neler konuşacağını biliyorum diyorum. Çünkü benim genel başkanım sokaktaki halk gibi düşünüyor, benim gibi düşünüyor.
Ülkenin sorunu sadece iktidar değil. Bu iktidarı 20 yıldır orada tutan muhalefettir. Bugünün koşulları ile halen kamuoyu anketlerinde birinci parti Adalet ve Kalkınma Partisi ise bunun sorgulanması gerekir. Zamanı önemli değil yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için şu an iki aday var. Resmi olarak açıklanmış iki aday Cumhurbaşkanlığı yarışında ben varım dedi. Biri Sayın Erdoğan diğeri ise Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce. Bu bir mesajdır. Türk halkı hem iktidardan hem de bu muhalefet anlayışından kurtulmalıdır. Hem iktidarı he de muhalefeti değiştirmenin tam zamanıdır. Türkiye’nin zaman kaybına tahammülü yoktur. Dış yatırımcı Türkiye’ye son 5 yılda yatırım yapmıyor. Ekonomik göstergeler ortada. TÜİK’in manipüle edilmiş enflasyon rakamları ortada. Mutfakta hem iktidarın hem muhalefetin üzerine talaş attığı bir yangın giderek büyüyor. Bu yangını akılcı, kalıcı üretim politikaları ile çözüme kavuşturacak yegane siyasi yapı MEMLEKET PARTİSİ’dir.
Anibal Gazete’ye yayın hayatında başarılar diliyoruz. Genç ve heyecanlı bir ekip, başlarında da tecrübelerine inandığımız usta bir gazeteci var. Bizlere gösterdiğiniz ilgiye ve misafirperverliğe teşekkür ediyoruz.”