MESS'İN TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ!

MESS

MESS’in yüzde 21’lik teklifini sendika kabul etmedi. Türk Metal-İş ile MESS arasındaki görüşmelerde ilk 6 ay için yüzde 21 teklifini sunuldu. MESS'in son teklifi de kabul edilmedi

Metal sektöründe örgütlü Türk Metal Sendikası ile işveren tarafının sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında bugün yeni bir görüşme daha gerçekleştirildi. MESS tarafından talep edilen görüşme teklifinde, işveren sendikası yeni ücret artışı teklifini masaya sundu. MESS ilk altı ay için %8,81 enflasyona karşılık teklifini , 1. 6 ay için %21 olarak güncelledi. Ayrıca sosyal haklara olan zam teklifini ise sözleşmenin 1. yılı için yüzde 25 olarak güncelledi. Ancak bu teklifler, Türk Metal heyeti tarafından yeterli bulunmadı. Bunun üzerine bir kez daha masadan kalkıldı.

Ekim ayında başlayan ve 130 bin metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde işverenin yüzde 12’lik ücret artışı teklifi işçi tarafından kabul edilmemiş ve süreç uyuşmazlık ile sonuçlanıp, arabuluculuğa devredilmişti. Bunun üzerine işçiler, alanlarda ve fabrikalarda eylemler yaparak MESS’e karşı protestolar gerçekleştirmişti.

KAYNAK:https://www.kocaelibarisgazetesi.com/