MHP, 13'üncü büyük kurultayına hazır

MHP, 13

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 13'üncü Olağan Kurultay’ı yarın gerçekleşecek.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yeniden aday olacağı kurultayda, partiyi 2023 seçimlerinde taşıyacak kadrolar belirlenecek. Kocaeli teşkilatından 30 üst kurul delegesi de kongrede oy kullanacak.

"İstiklal için birlik, istikbal için dirlik", "Kazanan Türkiye olacak" sloganlarıyla yola çıkan Milliyetçi Hareket Partisi, 13'üncü büyük kurultayına hazır. Yeni tip koronavirüs önlemleri altında yapılacak kurultay, hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle yarın gerçekleştirilecek. Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kurultaya seyirci alınmayacak. Salonda, il başkanları, belediye başkanları, MYK üyeleri ve özel davetliler olacak.

BÜYÜK YARIŞ VAR

Genel Başkanlık için Devlet Bahçeli’nin tek aday olduğu kurultayda, 75’i asil, 25’i yedek 100 kişilik MYK ve 9’u asil, 5’i yedek 14 kişilik MDK için büyük yarış var. Ülke genelinde MYK ve MDK’ya girmek için 3 binin üzerinde başvuru olduğu söyleniyor. İlimizden de uzun yıllar parti teşkilatında görev almış 60’a yakın ismin genel merkez yönetimlerine girmek için başvuru yaptığı iddia ediliyor. Bu isimlerden Bahçeli’nin desteğini alanlar öne çıkacak. İlimizden başvuru yapanlar arasında delegelerin oyunu alabilmek ve listeye girebilmeleri adına büyük bir yarış yaşanması bekleniyor. Öte yandan Kocaeli teşkilatından 30 üst kurul delegesi de kongrede oy kullanacak.

AZERİ VE ELMAS TEMSİL EDİYOR

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve kadrosu da Ankara’da kurultaya katılacak. Yarın yapılacak olan kurultayda gözler ise MYK’ya çevrilmiş durumda. MHP Lideri Bahçeli’nin tek liste ile gideceği seçimde Merkez Yürütme Kurulu üyeliğine ilimizden hangi isimlerin gösterileceği merak ediliyor. Bilindiği üzere MHP MYK’da ilimizi Erkan Azeri ve Hilal Elmas temsil ediyordu. Yeni seçilecek olan MYK’da ise hangi isimlerin yer alacağı genel başkanlık seçimlerinin ardından netlik kazanacak. 

AZERİ PARTİNİN DEĞERİ

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren, MHP MYK Üyesi Erkan Azeri ve diğer MYK adayları için görüşlerini genel merkeze ilettiklerini belirten MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Bizim Erkan Azeri hakkındaki düşüncelerimiz bellidir. Konuyla ilgili genel merkez de düşüncelerimize başvurdu. Azeri, bizim ve partinin bir değeridir. Görevine devam edeceğine inanıyorum” dedi. Öte yandan halen MYK yedek üyesi olan ilimiz temsilcisi Av. Hilal Elmas’ın da yeni listede yer alacağının güçlü ihtimal olduğu iddialar arasında yer alıyor. 

KONGREDE OY KULLANACAK DELEGELER

Aydın Ünlü, Erkan Azeri, Ercan Bayrak, Hamza Güloğlu, Sami Acıkök, Serkan Kural, Ahmet Yalçınöz, Adem Emre Aygün, Murat Kalender, Zeki Omurca, Çetin Öksüz, Bilal Çakır, Yunus Emre Düzdaban, Serkan Günaydın, Ahmet Uğur, Ali Osman Ayaz, Fikret Ağbaba, Murat Ayan, Benal Ünlü, Kürşat Tugan, Okan Aydemir, Serpil Çerkez, Filiz Eydemir, Güldane Özocak, Metin Ceylan, Mahir Demirayak, Gürcan Kolay, Aytekin Şahin, Muhammet Fatih Erdoğan, Osman Sağsöz.

https://www.kulishaber.com.tr/mhp-13-uncu-buyuk-kurultayina-hazir/76735/