Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "eğitimde şiddet" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Tekin

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "eğitimde şiddet" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "eğitimde şidd... İstanbul'da bir okul müdürü, öğrencisi tarafınca öldürülmüş, kamuoyunda infiale yol açmıştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da bir okul müdürünün öğrencisi tarafınca silahla vurularak katledilmesinin peşinden eğitimcilerin ve sendikaların tepkilerine ilişkin olarak, "Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz." dedi. Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddet içeren olaylarda verilecek cezanın yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini talep ettiklerini söyledi. 

Bakan Tekin, basın açıklamasında, "Öğretmenlik Meslek Kanunu sürecinde, şiddetle ilgili yasal düzenleme hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Hazırladığımız kanun içerisinde eğitim çalışanlarına karşı şiddet içeren fiillere ilgili olarak şu hükümlere yer verdik; bu türden fiillere karşılık öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini talep ettik." diye konuştu. 

 https://abcgazetesi.com/milli-egitim-bakani-tekinden-egitimde-siddet-aciklamasi-744224