MİMARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA İLK ADAY NUR AYDOĞDU

MİMARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA İLK ADAY NUR AYDOĞDU

Gebze Mimarlar Odası’nın 13. dönem başkanlık seçimleri öncesi düzenlenen toplantıda mimar Nur Aydoğdu, adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Adaylık açıklamasında Aydoğdu'yu eşi aynı zamanda İYİ PARTİ Gebze Belediye Meclis Üyesi Umut Aydoğdu'nun yanı sıra İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Birol Elüstü ve yönetim kurulu üyeleri, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, mevcut ve kurucu oda başkanları ile çok sayıda mimar meslektaşı yalnız bırakmadı.

Mimar Nur Aydoğdu adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün burada, Gebze Mimarlar Odası’nın ilk kadın başkan adayı olmanın sorumluluğunu taşıyorum. Bu sadece benim değil, mesleğimizdeki kadın temsiliyetini savunan tüm mimar kadınların bir adımıdır. Mimarlık yalnızca bina tasarlamak değil, kente, insana ve yaşama değer katma mesleğidir. 

Amacımız; meslek örgütümüzü sorunların dile getirildiği bir alan olmaktan çıkarıp, çözüm üreten, kente yön veren ve mimarlığın saygınlığını yeniden yükselten bir yapı haline getirmektir.

Cumhuriyetimizin 102. yılına da değinen Aydoğdu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Birlikte üretmek, birlikte güçlenmek ve birlikte geleceği kurmak dileğiyle"