MİNİK BETÜL’DEN BAŞARILI İŞ ADAMINA SEVGİ DOLU MEKTUP

MİNİK BETÜL’DEN BAŞARILI İŞ ADAMINA SEVGİ DOLU MEKTUP

Henüz 7 yaşında olan 50.Yıl Chrysler İlköğretim Okulu öğrencisi Betül Çam, Türkiye’nin en büyük ihracatçı firması Daltemapark’ın Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Dal’a mektup yazdı.

Aynı zamanda merkezi bölgemizde bulunan ve engelli çocukların gelişimi ve eğitimine katkı sağlayan Sevgi Melekleri Atölyesinin gönüllü olan minik Betül’ün “ ÖZCAN DEDECİĞİM” sözleri ile başlayan mektubu başarılı iş adamını hayli duygulandırdı.

Mektubu gazetemiz muhabiri ile paylaşan Özcan Dal, duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu şu sözlerle ifade etti.

“Ülkemiz ve dünya salgının pençesinde. Tüm dünya bu illetten kurtulmanın yollarını arıyor. Bu süreç içinde ülkemizde eğlence mekanları kapalı. Dolayısıyla lunaparklarda hizmet vermiyor. Tüm gücümüz ve birikimimizle üretime katkı sağlamaya devam ediyoruz. Piyasalarda belirgin bir durağanlık var. Aşı ile birlikte oluşacak bağışıklığın dünyada bu hastalığı ortadan kaldırmasını umuyoruz. Tüm hastalarımıza şifalar dilerim.

Betül’ün sevgi dolu cümleleriyle dolu mektubu bize yarınlar için ilham ve azim verdi. Bizi şevklendirdi. Çok içten bir mektup. Beni ziyadesi ile mutlu etti. Hele mektupla birlikte elimize ulaşan resim çalışması muhteşem. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı iyi ve kaliteli bir eğitimle yarınlara hazırlamak gibi bir görevimiz var. Ama unutmamalıyız ki bu çocukların eğlenmeye, keyifli dakikalar geçirmeye de mutlaka zaman ayırması gerekir. Çocukların aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirdikleri en önemli mekanlar lunaparklar. Havaların ısınması ile birlikte normalleşme sürecinde işletmelerimizin hizmete girmesini umuyoruz. Özellikle bazı sinema filmlerinde lunaparklar ile ilgili yazılan senaryoların iyi düşünülmediğine inanıyorum. Bu filmlerde yer alan lunapark sahnelerini ve yazılan repliklerin sakıncalı olduğu fikrindeyim. Lunaparklar , ailece hep birlikte eğlenebilme ihtiyacının karşılandığı mekanlardır. Bu kültür, hava gibi, su gibi modern toplumların bir ihtiyacıdır. Minik evladımız Betül’ün bu mektubu bize eğlence kültürünün insan hayatındaki önemini bir kez daha kanıtladı. Aldığım en güzel mektuplardan biri oldu. Sizler vesilesi ile kendisine çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede kendisi ile salgından kurtulmuş ülkemiz koşullarında lunaparkta bir araya gelmeyi umuyorum.”