OSMANOĞLU " ESNAFIN İMDAT ÇIĞLIĞINI DUYACAK KİMSE YOK MU?"

OSMANOĞLU

PANDEMİ SÜRECİNDE EN AĞIR EKONOMİK YÜKÜ ESNAFIN OMUZLADIĞINI KAYDEDEN BÖLGEMİZİN BAŞARILI İŞLETMECİLERİNDEN MÜSLÜM OSMANOĞLU, GEREKEN ADIMLARIN ATILMASINI UMDUKLARINI AÇIKLADI.

Daha önce Gelecek partisinin Gebze kurucu ilçe başkanlığı görevinde bulunan ve bölgemizde restaurant işletmeciliği alanında önemli projelere ve çalışmalara imza atmış bir isim olan Müslüm Osmanoğlu , pandemi sürecinin esnafı yorduğunu, yetkililerin bu süreçte virüs merkezi olarak gördükleri lokanta ve restoranları kapatarak esnafın belini büktüğünü söyledi.

Osmanoğlu esnafın sahipsiz bırakıldığını ve bu durumun artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığı belirterek " Covid  -19  Salgınında esnafın değeri maalesef bin lirayla ölçüldü. Mademki SGK ve Bağkur birleştirildiğine göre aynı haklar Bağ-Kur’lulara da tanınmalıydı.
Esnaf ve sanatkârlar bu süreçte rahatsızlandığı zaman hiçbir destek alamıyor, giden kendi cebinde gidiyor artı verimliliği düşüyor. SGK lı hasta olunca istirahat parası alıyor,  işsiz kalınca işsizlik maaşı alabiliyor, çocuk parası alıyor.
Devletten talebimiz esnaf ve sanatkarlarda aynı haklardan yararlansın. Pandemi döneminde bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Vergi indirimi için sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz ama  bu konu ile  ilgilenmelerini önemle rica ediyoruz." dedi.