Sağlık Çalışanları 'Çalışan Sağlığını' Koruyor

Sağlık Çalışanları

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerince Gebze genelindeki iş yerlerine ziyaretler yaparak işveren ve çalışanların, çalışan sağlığı konularında bilinçlendirmeye devam ettiği bildirildi.

İş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yaygınlaştırılması, halk sağlığını korumaya yönelik gerçekleştirilen aktivitelerin tanıtılması, çalışanların sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından önem taşıdığını belirten Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan KADIOĞLU ;  “  Gebze’deki iş yerlerine önceden bilgilendirilmek kaydıyla personellerimizce çeşitli ziyaret gerçekleştiriyoruz.  Ziyaret sırasında işveren ve çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, sağlığı geliştirici halk sağlığı faaliyetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri konularında bilgilendirmeler yapmaktayız. Ziyaretler sonrasında edinilen bilgiler ve iyi uygulama örneklerini periyodik olarak Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki ilgili birimlere iletmekteyiz.” dedi.

Bu ziyaretlerde çalışanlara, çalışma hayatından kaynaklanabilecek kronik hastalıklardan korunma, hareketli hayat tarzı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanma, stres yönetimi, bağımlılıkla mücadele etme, bağışıklama gibi konularda bilgi verilerek, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi yönünden önemli adımlar atılacağının altını çizen İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan KADIOĞLU yaptığı yazılı açıklamanın devamında ise ;  “ Çalışanların sağlığını koruyucu tedbirler alınması sonrasında olası iş gücü kaybının önüne geçebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği tüm dünya için öncelikli sorunlar arasında yer alıyor. Her yıl işle ilgili kazalar ve meslek hastalıklarına bağlı olarak dünyada 3,2 milyondan fazla kişi yaşamını yitiriyor, 160 milyon yeni meslek hastalığı ile 300 milyon ölümcül olmayan iş kazası meydana geliyor. Meydana gelen işlerle ilgili çeşitli hastalık ve ölümlerin yarattığı ekonomik yük ile verimlilik kaybı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 4'ünü oluşturuyor. Bizlerde sağlık personellerimizle beraber bunun önüne geçebilmek için öncelikli olarak Organize Sanayi Bölgelerimizde yer alan  iş yerlerine  gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme ziyaretleri ile çalışan sağlığı konusunda önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz .” dedi.