SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİNE DAVET

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİNE DAVET

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Gebze Center Alışveriş Merkezinde bilgilendirme standı açıldı.

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Gebze Center Alışveriş Merkezinde bilgilendirme standı açıldı. Yakın zamanda faaliyete geçen Beylikbağı Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sunacağı hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Ülkemizde sayıları giderek artan Sağlıklı Hayat Merkezlerinin, Aile Sağlığı Merkezleri ile koordineli olarak çalışmalar yapıp toplumu sağlıklı hayat tarzına teşvik etmeyi hedefleyen ve ücretsiz hizmet veren kamu kuruluşları olduğunu hatırlatan sağlık personelleri, Gebze Ulus mahallesinde yer alan Beylikbağı Sağlıklı Hayat Merkezi’nin ilimizdeki üçüncü Sağlıklı Hayat Merkezinden biri olduğu hatırlatıldı.

Temel hedeflerinin arasında ilçemizdeki sigara ve benzeri zararlı maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve tehditler ile mücadele etmek, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programlarını vatandaşlarımıza tanıtmanın yanı sıra, obezite, kanser ve kronik hastalıklarla mücadele etme olduğuna değinen sağlık personelleri , Sağlıklı Hayat Merkezimizde rahim ağzı kanseri başta olmak üzere meme ve bağırsak kanserinin erken teşhisi amacıyla kanser tarama hizmeti sunulduğunu ve anne adaylarının da katılabileceği, onların ruhsal ve fiziksel yönden doğuma ve doğum sonrası döneme daha bilinçli bir şekilde hazırlanmasını sağlayacak gebe sınıfı eğitimlerinin sunulduğuna değindiler.

Diyetisyen rehberliğinde sağlıklı beslenme alışkanlığı önerileri verildiğine değinen sağlık çalışanları ayrıca alanında uzman sosyal çalışmacı ve psikologlar eşliğinde madde kullanımı başta olmak üzere ruh sağlığı alanında başvuran vatandaşlarımıza bireysel ve toplu eğitimler yoluyla danışmanlık yapıldığı hatılatıldı. Fizyoterapistlerin önerileri doğrultusunda fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması için fiziksel etkinlik salonumuz merkezimizde yer aldığını, kur'an kursları, halk eğitim merkezi, huzurevi gibi bir çok kurum ve kuruluşta vatandaşlarla buluşup eğitim faaliyetlerine başadıklarını belirttiler.

“Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak” anlayışı çerçevesinde tüm hizmetlerinin ücretsiz yapıldığını Gebzeli vatandaşlara aktaran sağlık çalışanları herkesi Beylikbağı Sağlıklı Hayat Merkezine davet etti.