SALİH KARTAL, DEMOKRAT PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

SALİH KARTAL, DEMOKRAT PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

Bölgemiz siyasetinin genç ve dinamik isimlerinden Salih Kartal, Demokrat Parti’den istifa etti.

Demokrat Parti’den Gebze Belediye Başkan Aday Adayı olan ve partinin Gebze İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Salih Kartal, Demokrat Parti’den istifası ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak gelinen sürece dair açıklamalarda bulundu.

Çalışkanlığı ve enerjisi ile bölgemiz siyasetinde tüm dikkatleri üzerine çeken Salih Kartal, istifa ile sonuçlanan süreci değerlendirirken, “ Türk siyasetinin mihenk taşı olarak kabul ettiğimiz, Türkiye’nin demokratikleşme süreci ve milli kalkınma hamlesinin mimarı Demokrat Parti çatısı altında bölgemiz insanına ve aziz Türk milletine hizmet etme sevdamızdan başka gayemiz olmadı ve olmayacak. Bugünün siyasi yapılanmasında Gebze’ye ve Türkiye’ye olan sevdamızla düşlediğimiz hizmet yarışını Demokrat Parti çatısı altında gerçekleştiremeyeceğimize kanaat getirerek, başta ailem ve birlikte bu yolda yürüme kararı aldığım kanaat önderleriyle yaptığım istişareler sonucu istifa kararı aldım.” Dedi.

Bölgemiz siyasetinde gelecek yıllarda önemli aktörlerden biri olmasına kesin gözü ile bakılan genç siyaset adamı Demokrat Parti’den istifası ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

“KAMUOYUNA DUYURULUR

Saygıdeğer Gebzeli hemşerilerim, 

Sözlerime başlamadan önce 2024 yerel seçimler için Demokrat Parti Gebze belediye başkan aday adaylığım sürecinde bana olan desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ederim

Adaylığım bazı sebeplerden dolayı olmadı, nasip değilmiş, bir dahaki sefere inşallah. 

Halen bile beni telefonla arayıp sosyal medyadan yazıp başkanım oyumuz sanadır diyen arkadaşlarımıza Tokat'lı, Ardahan'lı, Giresunlu, Gebzeli ve 81 ilimizin her yerinden Gebze'de ikamet etmese bile akrabaları eşini dostunu bilgilendiren tüm hemşerilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Adaylığımızın olmaması Gebze için mücadelemin sona ermesi anlamına gelmemesini bilmenizi isterim.

Bizim Gebze’ye olan hizmet aşkımız yaşantımız boyunca devam edecek. Bu kentin hak ettiği hizmeti alması, Gebze’nin il olması sevdamızdaki ısrarımız sonuç alana kadar sürecektir.

Bu uğraşı, bu yürüyüşü Demokrat Parti çatısı altında sürdürmenin mümkün olmayacağına inancım ile Demokrat Parti’deki tüm görevlerimden ve üyelikten istifa etmiş bulunmaktayım.

Gebze’ye hizmet etmek için illa partilerden aday olmaya gerek yok.

Önümüzdeki seçimlerde Allah nasip ederse yine aday olacağım. Bağımsız aday olarak da olsa yine Gebze’ye hizmet etmek için Gebze'miz için hazırladığım projelerimi siz değerli hemşerilerimiz ile birlikte hayata geçireceğiz. Hep birlikte Gebzemizi Büyükşehir Belediyesi yapacağız İnşallah. 

Tokat'lı Hemşerimiz Efsane Başkan Ahmet Penbegüllü ve Kocaeli Milletvekilimiz Alaattin Kurt’u Rahmet ve Minnetle anıyorum. Gebze'ye yapmış oldukları hizmetler hiç bir zaman unutulmayacak 

Allah her ikisinden de razı olsun, mekanları cennet olsun

Rahmetli Başkanımız ve Rahmetli vekilimizin hayali olan Gebze'yi siz değerli hemşerilerimizle hep birlikte yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız inşallah.

Siyaseten almış olduğumuz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin yaklaşan Ramazan ayı mübarek olsun. Ramazan ayı gönüllerimize iman içimize huzur dünyaya barış getirsin. Küslükler, ayrılıklar, fenalıklar kalplerimizden uzak olsun. Hayırlı Ramazanlar dilerim. Kamuoyuna Saygılarımla.”