SANTEK, 2022 YILI İLK TOPLANTISINI YAPTI.

SANTEK, 2022 YILI İLK TOPLANTISINI YAPTI.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, 2022 ilk ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ikinci altı ayın planlanması için gündem paylaşarak, katılımcıların görüşleri alındı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un selamlama konuşmasını yapmasının ardından Ulaştırma Bakanı Adil karaismailoğlu'nun Kocaeli temaslarına eşlik etmek üzere toplantıdan ayrılması nedeniyle SANTEK toplantısına Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın Abdul Rauf Ulusoy başkanlık yaptı.

 Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yard. Prof.Dr. Nilgün Fığlalı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yard. Sadık Uysal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Ticaret Odası Başkan V. Hüseyin Gezer,  TSE Temsilcisi Başdenetçi Fatih Soylu,Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Organize Sanayi Bölgeleri ve belediyelerin temsilcileri,  katılım gösterdi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Sayın Abdul Rauf Ulusoy açılış konuşmalarından sonra; Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın tarafından 2022 ilk ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ikinci altı ayın planlanması için gündem paylaşarak, katılımcıların görüşleri alındı. 2022 ilk altı aylık dönemde; ilimizde yabancı sermayeli firmaların sayısının artırılması ve mevcut yatırımlarının koşullarını iyileştirmek amacıyla, Güney Koreli firmalarla Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz başkanlığında toplantı düzenlenmiştir. Firmalar ve kuruluşların işbirliği geliştirmek için Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ev sahipliklerinde görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ziyaretleri yılın ilk yarısında da devam etmiş, firmalarla üniversiteler arasında işbirlikleri gerçekleştirilmiştir.

Kocaeli’de yeni kurulacak Model Fabrika hazırlıklarının etkin yürütülmesi için yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantıda ayrıca; Ar-Ge/Tasarım Merkezlerinin sürdürülebilirliklerini sağlamaları için yapılabilecek çalışmalar ve ilimizde Yabancı Sermayeli yatırımcıların sayısının artırılması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.