SANTEK Heyeti Gebze’de temaslarda bulundu.

SANTEK Heyeti Gebze’de temaslarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Konseyi heyeti ziyaret ettikleri sanayi kuruluşlarının temsilcilerine yatırım teşvikleri konusunda bilgi vererek, tasarım merkezi ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Kocaeli Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Tizar, TSE Temsilcisi Fatih Soylu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Temsilcisi Muhammet Bayrak’tan oluşan SANTEK İşbirliği Konseyi Heyeti Gebze ziyaretlerinin ilk ayağında UnoPro Üretim ve Danışmanlık firmasını ziyaret ederek şirket Ceosu  Dr. Doğan Hasan ile birli araya geldiler.

Yatırım teşvikleri ve tasarım merkezi ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, pandemi döneminde sanayi üretiminin durmaması için alınan önlemlerin ve verilen teşviklerin önemine dikkat çekerek bundan sonraki süreçte de sanayicinin yanında olacaklarının altını çizdi.

SANTEK İşBirliği Konseyinin Gebze ziyaretlerinde ikinci durağı ise sektörünün dev ismi Koçel Çelik Eşya AŞ. oldu. Sektörünün dünyadaki piyasalarında rakiplerine fark atan ismi Koçel AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Koç ile bir araya gelen SanTek heyeti üretim tesislerini gezerek piyasaya yeni çıkacak ürünler hakkında fabrika yöneticilerinden bilgiler aldılar.

Gerçekleşen toplantılar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kocaeli İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın “ Sanayi kuruluşlarımızla fikir alışverişi yaparak Türkiye’nin üretimine daha çok katkı sağlamanın ve uluslararası piyasalarda firmalarımızın rekabet gücünü arttırmaya yönelik atılması gereken adımları değerlendirdiğimiz bu ziyaretlerimizde sanayicimize ve yerli teknolojiye yönelik yatırım teşviklerini kendilerine aktarma fırsatı bulduk. Türk sanayicisi çok çalışkan ve üretken. 2023 yılı ile birlikte sanayicimizin dünya pazarlarındaki rekabet gücünün daha da artacağı kanısındayım. Bu anlamda onları her zaman desteklemeye ve yanlarında olmaya özen gösteriyoruz” Dedi.