SERVİSÇİLER SIFIR ARAÇ NEDİR BİLMİYOR

SERVİSÇİLER SIFIR ARAÇ NEDİR BİLMİYOR

Kocaeli Servis Araçları İşletmeleri Odasının 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan başkan adayı Şenol İkizek servis esnafının sıfır araç nedir bilmediğini söyledi.

Kocaeli Servis Araçları İşletmeleri Odasının 7. Olağan Genel Kurulu bugün Antikkapı Düğün Salonunda gerçekleştiriliyor. Kongrede 2005’ten bu yana oda başkanlığı görevini yürüten Ahmet Taşçı ile Gebze bölgesi den Şenol İkizek başkanlık için yarışıyor. 2 bin 900 üyesi bulunan odanın bugün gerçekleştirilen kongresinde 11 kişilik yönetim kurulu ve 3 kişilik denetim kurulu belirlenecek. Saat 10.00’da başlayan genel kurulda oda üyeleri saat 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin divan başkanlığını ise Kadir Durmuş, divan başkan vekilliğini Dursun Tapan, katip üyeliklerini ise Şaban Kesicioğlu, Hamdi Parlak ve Hasan Karabulut gerçekleştirdi.

PLAKAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ

 Genel kurulda adaylık konuşması için kürsüye çıkan Şenol İkizek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler bugüne kadar tüm meslek arkadaşlarımıza ulaşmaya, dokunmaya çalışmaya çakıştık. Ortalar yüzde 95 oranımda arkadaşımıza ulaştık ve bunların yüzde 80’inin güvenini kazandık. Bem bu sektöre muavinlikten geldim. Servis olayına aktif olarak başladıktan sonra bölgemde birçok korsan aracın çalıştığını gördüm ve bundan rahatsız oldum. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı arkadaşlarımla birlikte bir mücadeleye girdik. Bugüne kadar birçok korsan aracı bağlattık, bağlatmaya da devam edeceğiz. Seçimi kazansak da kaybetsek de bunu yapmaya devam edeceğiz. Bugün sizlerden bu yetkiyi, bu mührü talep ediyoruz. Beni tanıyanlar çok iyi bilir esnafın her sıkıştığında 7 gün 24 saat çalıştım. Bunun en büyük cezasını yine biz esnaf olarak çektik. Emeklilik ikramiyemiz olan o plakaya sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

BİZİM İLİMİZDE FİYAT TARİFESİ ALINMADI

 Malum geçen acı bir kaza oldu, 4 öğrencimiz ve bir kadın hayatını kaybetti. Ben hep derdim ki bu kazadan sonra bir değişiklik olacak. Ancak kazadan sonra dahi mevcut hiçbir şoförün kimliği ile ilgili bir denetim yapılmadı. Kimlerin şoför olduğunu, koltukların kimlere emanet edildiğini bilmiyoruz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Yılbaşından sonra birçok esnafın, birçok ilin, birçok fiyat tarifesi aldığını gördük. Ne yazık ki bizim ilimizde tarife alınmadığını gördük. Bu konuda o dönem tek bir sözleşme yapması yeterdi. Bölgemizde birçok fabrika var, maalesef yollarımız aynı şekilde, genişleme yok. Ben defalarca söyledim fakat mevcut yönetim bu konuyla ilgili bir çalışma yapmadı.

 

 

KORSANLA MÜCADELE EDİLSEYDİ BİTERDİ

 Bizler sizlerin desteği, katkısıyla hep birlikte hareket ederek yetkililere bu konularla iligili görüşlerimizi sunacağız. Salondaki arkadaşlarımızın yüzde 99’u sıfır araba nedir bilmiyor. Değerli arkadaşlar korsanla bilinçli bir şekilde mücadele edilseydi korsan biterdi. Bizler başta sigorta şirketleri ve esnafın lastik akü ve yedek parça konusunda anlaşmalar yaparak esnafın giderlerini azalmayı hedefliyoruz. İnsanlar en değerli varlıklarını, canlarını, çocuklarını bizlere emanet ediyor.”