Tarih: 23.01.2021 19:07

SİNAN ÇEPER'DEN "VEFA" ÇAĞRISI

Facebook Twitter Linked-in

İSİMLERİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ

CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Üyesi Sinan Çeper, yaptığı bir açıklama ile Gebze’ye hizmet etmiş isimlerin unutulmaması ve bu isimlere vefa gösterilmesi gerektiğini söyledi.  

Coronavirüsün sebep olduğu Covid 19 hastalığı nedeniyle son dönemlerde bölgemizde yaşanan ölüm vakalarının herkesi derinden üzdüğüne dikkat çeken CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Sinan Çeper, tüm halkımızı tedbirlere uyma konusunda uyardı.

TEDBİRLERE UYARSAK SALGINDAN KORUNURUZ

Alınan tedbirler ile birlikte salgın ile ilgili verilerde ciddi bir düşüşün yaşandığını hatırlatan Çeper “ Hastalık süreci ölümle sonuçlanabilen bir virüsle yaklaşık bir yıldır mücadele ediyoruz. Hafta sonları sokağa çıkma yasakları, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan kısıtlamalar ve cafe, resturant gibi işletmelerde uygulanan tedbirler verilerin düşmesini sağladı. Tüm vatandaşlarımızın bu illet hastalıktan uzak kalmak için ilk yapması gereken salgının ciddiyetini koruduğunu bilmeleri ve ona göre davranmalarıdır. Aşı uygulamalarının yaygınlaşması ve bağışıklığın artması ile umarım tüm dünyada bu hastalıktan kısa sürede kurtulacağız.” Dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Türkiye’nin aşı tedarik etmesinde yaşanan ciddi sıkıntılar ve kapalı olan iş yerleri ile ilgili sorularımıza “ İnsan hayatı siyasetten çok üstte ve siyasetten bağımsız olarak değerlendirilmeli. Günlük politikalara kurban edebileceğimiz tek bir vatandaşımız yok. Aşı tedariği konusunda sınıfta kaldık. Aşı alamıyoruz. Nasıl çözülür buda iradeyi elinde bulunduranların cevaplaması gereken bir konu” diyen Çeper, esnafın çok zor koşullar altında kaderine terk edilmiş olmasını değerlendirirken şu sözlere değindi.

“ Aylardır işyerleri kapalı olan esnafa ve bu esnafın istihdam ettiği çalışanlara gereken hassasiyet gösterilmedi. Çok sayıda esnafımızın normalleşme sürecine girmeden tamamen kepenk kapatacağından endişe ediyorum. Bugün işten çıkarma yasak ama normalleşme süreci ile birlikte belki on binlerce çalışan işsizlik ile karşı karşıya kalacak. Bugünden bu konularda ekonomik tedbirler alınmalı.”dedi.

GEBZE BİR VEFA KENTİDİR.

Açıklamalarının son bölümünü Gebze ve bölgesinde coronavirüs nedeni ile kaybettiğimiz iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerine ayıran CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Sinan Çeper, kentimize büyük hizmetler ve katkılarda bulunmuş isimlerin ardı ardına vefat ettiğini hatırlatarak “ Doktor Lütfü Çetinkaya, İş Adamı Muzaffer Altıntaş, Siyasetçi ve gazeteci Şakir Şükrü Erdöl gibi isimleri kaybettik. Bu isimler sadece ilk aklıma gelenler. Türkiye’de alın terinin başkenti konumunda bulunan bir çok alanda Türkiye’nin lideri konumunda bulunan ve il olmaya namzet bir ilçede yaşıyoruz. Bu isimlerin her birinin şehrimizin bugünlere gelmesinde önemli hizmetleri olmuştur. Sağlık alanında, eğitim alanında, spor camiasında, siyaset dünyasında Gebzemize önemli hizmetler vermiş bu isimleri kaybetmenin hüznü içindeyiz. Ve bu isimlere vefa borcumuzu şehir adına göstermeliyiz.

Kısa bir süre öncesine kadar aramızda olan düğünümüzde, cemiyetimizde, başımız sıkıştığında telefonun öbür ucunda hasbihal etme fırsatı bulduğumuz  daha evvel vefat etmiş ve bugünkü süreçte illet hastalığa yenilmiş Abdullah Yılmazel, Şendoğan Tezyüksel, Cemal Dursun, Ertuğrul Kazancı, Sedat Tüze, Ekrem Özenir, Mehmet Batuk, Lütfü Çetinkaya, Şakir Şükrü Erdöl, Muzaffer Altıntaş, Bülent Atasayan, Cevat Tahmaz, Coşkun Orhan, Münip Özköse, Murat Tosunoğlu ve şuan ismini hatırlamakta zorlandığım ve bugün aramızda olmayan değerlerimizin isimlerinin bölgemizde hizmette olan veya hizmete açılacak, cadde, park, hizmet binası gibi alanlara verilerek ölümsüzleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda sayın belediye başkanımızın talimatı ile mecliste bir komisyon kurularak çalışma yapılmasını önereceğim. Bu şekilde vefat etmiş isimleri yad etme fırsatımız olacağı gibi halen onların halen bölgemizde bulunan ailelerinin de gönüllerinin alınacağını düşünüyorum. Gebze çok büyük bir kent. Bu kente hizmet etmiş isimleri unutmamak ve isimlerini ebedileştirmek bizlerin vefa borcu olsa gerek.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —