Sırrımdaki Kambur” oyunu gösterime girdi

Sırrımdaki Kambur” oyunu gösterime girdi

Sırrımdaki Kambur” oyunu gösterime girdi

İstanbul merkezli Kreatif Tiyatro, “Sırrımdaki Kambur” adlı ilk oyunuyla seyircisiyle buluştu. Dram türündeki bu oyun, izleyicisine geçmişten geleceğe uzanan derin düşünceleri sunmayı amaçlıyor.

75 dakikalık bu dram, 28 Mart Perşembe gününe kadar Feyk Sahne’de sahnelenecek. Sırrımdaki Kambur, bir tarih ve sosyoloji profesörünün geçmişi detaylı bir şekilde inceleyerek izini sürmesini ve bilimle harmanlayarak sahneye taşımasını konu alıyor. 1950’lerde geçen hikâye, biçim olarak Türk kültüründen uzak görünse de evrensel problemleri içinde barındırıyor. Seyircilere, kırmızı koltuklarından sahneye bakarken adeta zaman tünelinde bir yolculuk yapma ve tarihle günümüz arasında bir köprü kurma deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

ZAMANSIZ BİR DRAM…
Liverpool’un 1950’lerini konu alan “Sırrımdaki Kambur”, tarih profesörü Edgar Rodcliffe’ın yaşamına odaklanıyor. Oyun, Oxford Üniversitesi’nden atılmasının ardından geçen uzun yıllar boyunca gizemli bir kadına takıntılı bir şekilde âşık olan Edgar’ın hikayesini ele alıyor. Edgar, saplantılı bir aşkın içine düştüğü için uyuyamamaktadır, yemek yiyememektedir ve anlık hezeyanları sebebiyle sürekli baygınlık geçirmektedir. Üstelik, âşık olduğu kadın hakkında doğru dürüst hiçbir şey bilmemektedir; ne bir numara, ne bir soy isim, ne de adres… Bu zor ve karmaşık günlerde, Edgar’ın aniden kapısı çalar. Kapıyı açtığında, eski dostu Kane Milton’u görür ve evine davet eder. Milton, mikro mimik üzerine bilimsel ve akademik çalışmalar yapmıştır. Bu konu üzerine sohbete daldıklarında, Edgar’ın aklına bir fikir gelir. Arkadaşı Kane’in bu gizemi çözebileceğini düşünerek, olayları başından sonuna anlatmaya başlar. Edgar olayları kronolojik bir şekilde anlatırken, izleyici de geçmişe dönüş sahneleriyle tutkulu bir aşk hikayesine doğru yolculuğa çıkar. Ancak Edgar, gerçeğin peşindeyken tahmin edemeyeceği bir olay örgüsünün içinde bulur kendisini.

Sırrımdaki Kambur

DUYGUSAL BİR YOLCULUK VAAT EDİYOR...
Karakterler arasındaki ilişkilerin ve entrikaların iç içe geçtiği bu dramatik anlatı, izleyiciye 1950’lerin atmosferinde unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Liverpool’un tarihi dokusunu yansıtan bu oyun, Edgar’ın içsel çatışmalarını ve zaman içindeki evrimini mercek altına alarak, seyircisine duygusal bir yolculuk vaat ediyor. Bu karmaşık ama keyifli oyun, insanların zor kararları verirken neleri göz önünde bulundurması gerektiğini, toplumun faydasını gözetenlerin dahi yanılabileceğini ve aşkın her şeyin üzerinde bir duygu olduğunu anlatarak, ders niteliğinde mesajlar taşıyor. Yer yer derinlikli yerleştirilmiş ince mesajlarıyla da topluma ve diktatörlüğe karşı eleştirilerde bulunuyor.

Sırrımdaki Kambur
GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR…
Sırrımdaki Kambur, Feyk Sahne’de seyircisiyle buluşuyor. Oyun, ters köşe yapan finaliyle izleyiciyi şaşırtırken, ışıklandırma ve sahne efektleriyle de adeta bir görsel şölen sunuyor. Bu benzersiz dramatik deneyimi yaşamak isteyen sanatseverler, 28 Mart Perşembe gününe kadar Feyk Sahne’ye davetli…

 https://www.kadikoylife.com/sirrimdaki-kambur-oyunu-gosterime-girdi/