TARHAN İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇTI

TARHAN İZMİR’İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER AÇTI

25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece başlayan taarruz 30 Ağustos günü nihayete ermiş ve Türk Milletinin verdiği onurlu ve kahramanca kurtuluş mücadelesi başarıyla sonuçlanmıştır.

 İstiklalimizi bize kazandıran bu büyük zaferin yıl dönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı ve kıvancı içerisindeyiz.

30 Ağustos Zaferi yokluk içindeki bir milletin onu sömürge haline getirmeye, vatansız ve umutsuz bırakmaya dönük emperyalist saldırıyı başarısızlığa uğrattığı tarihi bir olaydır. Kurtuluş Savaşının Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığı ve Türk Milleti ile Kurtuluş Savaşının her biri kahramanca mücadele eden askerlerinin fedakarlığı bize tekrar hür yaşama fırsatını vermiştir.

Yasaklara Rağmen 30 Ağustos

30 Ağustos’u yasaklayan ve unutturmaya çalışan her girişimin sonuna kadar karşısında ve “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bize bir vatan bırakan kurucu iradenin yanındayız. Kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zaferi sayesinde kurulan Demokratik Cumhuriyetimizin sonsuza dek varlığını sürdüreceğine olan inancım tamdır.  

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.