Tarih: 27.09.2024 11:45

TERÖRE KARŞI NET TAVRINI ORTAYA KOYMALILAR

Facebook Twitter Linked-in

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katilin adliyeye götürülme  şekline yönelik  eleştirisine  Türkiye Harp Malulü Gaziler  Şehit Dul yetimleri Derneği  Gebze Şube Başkanı Salih Türk  tarafından sert tepki geldi. Salih Türk, Gergerlioğlu’nun açıklamalarının şehit ve gazilerin hatırasına  zarar verdiğini belirterek, şu soruyu sordu:
“Eğer cesareti varsa , neden bu güne kadar  Devleti’ne ihanet eden , askerine, polisine haince pusu kurup kurşun sıkan teröristlere  karşı açıkça  tavır alıp onları lanetlemiyor? Neden teröre karşı net bir tavır sergilemekten kaçınıyor? Bugüne kadar verdiğimiz onca şehit ve gazinin anısına saygı duyarak terör örgütlerini kınamak yerine, devletin güvenlik güçlerine ve onların mücadelesine yönelik eleştirilerde  bulunması kabul edilmez. Eğer samimi ise teröristlere ve onların işledikleri hain saldırılara da aynı şekilde tepki göstermelidir.”
Başkan Salih Türk , Gergerlioğlu’nun insan  hakları ve adalet vurgusunun yanı sıra,  terörle  mücadele konusunda  net bir  tavır almadığını iddia ederek, bunun toplumsal  güvene zarar verdiğini savundu. Ayrıca terör örgütlerine  ve onların işlediği suçlara karşı sert bir dil kullanarak tavır almasını beklediklerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —