Türk Eğitim Derneğinin Yeni Meşalesi: TED Darıca Koleji

Türk Eğitim Derneğinin Yeni Meşalesi: TED Darıca Koleji

Türk Eğitim Derneğinin Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Marmara Bilge Okulları, TED Ailesine katılıyor.



Türk Eğitim Derneğinin, kurumsal değerlerini ülke genelinde yaygınlaştırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sunmak amacıyla mevcut okullar için başlattığı Türk Eğitim Derneği Akreditasyon ve Danışmanlık (TEDAD) Projesi kapsamında TED Akreditasyon sürecini başarıyla yürüten Marmara Bilge Okulları, Türk Eğitim Derneği çatısı altında yerini alıyor. Akreditasyon okulumuz, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle yollarına TED Darıca Koleji olarak devam edecek.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Okul kurucuları İsmail Kurt ve Kağan Kurt’un katılımıyla düzenlenen okul tanıtım toplantısı 02 Şubat tarihinde gerçekleşti. Toplantıya veliler, basın mensupları ve öğretmenler katıldı. Pehlivanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada “Biz 21. yüzyılda savaşların silahla değil beyinle yapıldığına inanlardanız. Değerleri olmayan bir toplumun yaşamayacağına inanırız. Değerlerimizle, ilkelerimizle, bayrağımızla, insanlarımızla kalkınacak bir ülke olmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyoruz. TED Darıca Kolejimizin bu eğitim yolculuğuna katkısının büyük olacağına inanıyoruz” dedi.

İsmail Kurt ise, “TED'in en önemli özelliklerinden biri, eğitimde fırsat eşitliğine verdiği önemdir. Dernek, maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim almasını mümkün kılmıştır. Bu burslar sayesinde, bu genç yetenekler potansiyellerini en üst düzeyde kullanma şansı bulmuşlardır.

TED Darıca Koleji olarak, artık biz de bu onurlu misyonun bir parçasıyız. Kolejimiz, öğrencilerimize sadece akademik başarı için gerekli araçları sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda onları toplumun sorumlu ve duyarlı bireyleri olarak yetiştirmeyi hedefliyor.” şeklinde konuştu.


Türk Eğitim Derneği Hakkında
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; 45 okulu, TED Üniversitesi, temsilcilikleri, düşünce kuruluşu TEDMEM, öğrenci yurtları, senfoni orkestrası, mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.