TÜRKAV’DA YENİ BAŞKAN “HAKAN DENİZ”

TÜRKAV’DA YENİ BAŞKAN “HAKAN DENİZ”

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Gebze Şube olağan genel kurulu, GKM’de gerçekleştirildi. Seçimde tek aday olan Hakan Deniz geçerli oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.

Programın sunuculuğunu TÜRKAV’ın emektarlarından Kırşehirliler Dernek Başkanı TSE Denetmeni Fatih Soylu yaparken kurula cenazesi olması nedeniyle katılamayan MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt ve Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir’e baş sağlığı dileklerinde bulundu. Programa MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir, Kamu-sen Kocaeli İl Temsilcisi Orhan Kütük, teşkilat yöneticileri, sivil toplum temsilcileri ve üyeler katılım gösterdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’ı okunarak başlayan kurulun divan başkanlığını Orhan Kütük yaparken divan üyeleri Erhan Özbey ve Bahtiyar Uğur olarak belirlendi.

 

TÜRKAV’DA DEVLETİN ASİL EVLATLARI BİR ARADA

Açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Deniz, Türk adı ve kavramına değinirken; “Türk adı ve kavramı; tertemiz bir saflığın, doğruluğun, iyiliğin, yüksek ahlakın, bilgi ve aklın, bilime ve bilim adamına saygının, gücün, kuvvetin, disiplinin ve bütün bunların doğal bir sonucu olan teşkilatçılığın tarifi olmuştur. Cennet Mekân Başbuğ Alparslan Türkeş’e göre Türk milliyetçiliğinin temel görüşünü şu şekilde özetlemek mümkündür. Türk milletinden olmak, Türk milletini sevmek ve Türk devletine sadakatle hizmet aşkı taşımak, vatana bağlılık duygusu içinde bulunmak ve Türk milletinin yükselmesi için elinden gelen her fedakarlığı yapmak ve bunu için çalışmak duygusu ve şuurudur. Bu duygu ve şuuru taşıyan herkes Türk’tür. Kalbinde yabancı başka bir milletin özlemini, özentisini taşımayan, kendisini Türk hisseden, Türklüğü benimseyen herkes Türk’tür. İşte bu düsturu kendisine ilke edinmiş Devletin Asil Evlatlarının bir araya geldiği TÜRKAV’ımız, 1985 ile 1987 yılları arasında iki yıl süren fikirsel, 1987-1989 yılları arasında ise örgütlenme alt yapısının oluşturulma süresinden geçtikten sonra, 6 Mart 1989 tarihinde tüzel kişiliğine kavuşmuştur.”

AY YILDIZA SÖZ VERDİK

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Lider Teşkilat Doktrin felsefesinden hareketle ve bu ilkeler doğrultusunda “Ay Yıldıza söz verdik” sloganından asla taviz verilmeyecektir. İç ve dış mihrakların kurguladığı hain planları her daim bozan, Yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine sahip çıkan, necip Türk Milletinin ali menfaatlerinden ve mukaddesatından asla vazgeçmeyen vakfımız ve üyelerinin ülkemizin geçmekte olduğu bu hassas ve nazik dönemde de üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bunun farkında olan ve bir adım öne çıkarak ben de varım diyen değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Çok kıymetli hazirun, bu duygu ve düşüncelerle genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni eder son olarak şunu belirtmek isterim, Türk ve Müslüman doğmak Yüce Allah (cc) ‘ın bir lütfu bizim şansımızdı ancak Müslüman Türk gibi yaşamak ve Türk İslam Ülküsüne hizmet etmek başarımız olacaktır.”

TÜRKAV’IN SESİ OLACAĞIZ

Deniz'in ardından konuşan MHP Gebze İlçe Başkanı Bülent Özdemir; “TÜRKAV bizim için çok önemli bir konudur. Türk milliyetçiliğinin kamuda ki sesi konumundadır. Bizlerde siyasi kol da ki insanlar olarak elimizden geleni yaparak kamu çalışanlarının sesi olacağız. Genel Kurulumuz hayırlı olsun” dedi.