'YETENEKLİ ELLER' YARIŞMASI

Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği “Yetenekli Eller’’ yarışmasında Kocaeli’nin 11 ilçesinden katılan engelliler derneği takımları hünerlerini sergiledi.

Çayırova Belediyesi’nin Kocaeli Terziler Odası, İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Odası, Beyaz Ay Derneği Kocaeli Şubesi iş birliği ile düzenlediği “Yetenekli Eller’’ yarışması gerçekleştirildi.
Çayırova Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik örnek bir projeye daha imza attı. Engelli vatandaşların sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alması, kendilerine olan özgüvenlerinin artması ve engelsiz insanların yaptığı işleri yapabileceklerini göstermek adına yapılan yarışmada takımlar hünerlerini gösterdi. Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya 3’er kişiden oluşan 11 takım katıldı. Yarışmaya Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Beyaz Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti, İstanbul Terziler Odası Başkanı Turan Aydoğdu ve Kocaeli Terziler Odası Başkanı Şaziye Kahrıman katılım gösterdi.

FARKINDALIĞI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi “Yetenekli Eller’’ yarışmasını yakından takip ederek yarışmacıların masasını tek tek ziyaret etti. Programda bir konuşma yapan Başkan Çiftçi, “Engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında her türlü imkândan faydalanabilmeleri için, refah seviyelerinin artması, yaşam boyunca çektikleri zorlukların azalması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaların en önemli tarafı farkındalık noktasında her bir bireyin engellilere bakış açısının pozitif noktada evrilmesi için gayret göstermek. Farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz’’ dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ
Yetenekli Eller yarışmasında 6 kişilik jüri heyeti ilk 4’e giren takımları belirledi. Yarışmayı birinci sırada bitiren Derince Engelliler Dostluk Kulübü’ne 3.000 TL, ikinci olan Kocaeli Fatih Sultan Mehmet Görme Engelliler Derneği’ne 2000 TL, üçüncü olan Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi’ne 1000 TL ve dördüncü  olan Çayırova’yı Sevince takımı ise 500 TL hediye çeklerini Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ve Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi verdi. Yarışmayı ilk sırada tamamlama başarısı gösteren takım Derince Engelliler Dostluk Kulübü olsa da yarışmanın asıl kazananı farkındalık ve dostluk oldu.