YÖKAK'tan Kocaeli Üniversitesi'ne ziyaret

YÖKAK

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kocaeli Üniversitesine Kurumsal Akreditasyon ziyareti gerçekleştirildi.

HABER: SEDA NUR GÜLLÜ

Kocaeli Üniversitesi ,Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından başlatılan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ çerçevesinde, 1-4 Aralık 2024 tarihleri arasında YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Değerlendirme Takımı tarafından ziyaret edildi.

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Değerlendirme Takımı, ziyaret kapsamında Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün öncülüğünde, Kalite Komisyonu üyeleri, Senato üyeleri, birim yöneticileri, araştırma ve uygulama merkezleri yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler, iç ve dış paydaş temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında üniversitedeki eğitim öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçleri "planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma (PUKÖ)" döngüsü kapsamında değerlendirmeler yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ziyaret hakkında yaptığı açıklamalarda, “YÖKAK Değerlendirme Takımına ve üniversitemiz birim yöneticilerine, akademik ve idari personelimize, dış paydaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize, kalite yolculuğundaki önemli katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Bu süreç, üniversitemizin kalitesini daha da ileriye taşıma adına önemli bir adım olmuştur” ifadelerini kullandı.