ZAFER PARTİSİ GÜNDEME GETİRDİ VALİ O KONUYA EL ATTI

ZAFER PARTİSİ GÜNDEME GETİRDİ VALİ O KONUYA EL ATTI

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık, okul alanının otopark olarak kullanılmayacağını belirterek görevi kötüye kullanmak suçundan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un konuya el attığını duyuran Çalık, suç duyurusundan vazgeçtiklerini ifade etti

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık İzmit Ortaokul Bahçesi alanının, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tahsis edilen açık alan, salon, okul bahçesi ve benzeri yerlerin, yapılış ve tahsis amaçları dikkate alındığında, bu yerlerin öğretim gün ve saatleri içinde ve dışında öğrencilerin çeşitli amaçlarla zaman geçirdikleri yerler olduğu,  bu alanların ticari amaçlarla kiraya verilmesinin öğrenci ve öğretmenler yönünden güvenlik sorunu oluşturabileceği, bu alanların öğretim gün ve saatleri dışında da öncelikle öğrencilerin zamanlarını değerlendirebilecekleri alanlar olarak düzenlenmesinin eğitim öğretim amaç ve ilkelerine ve kamu yararına daha uygun olduğu değerlendirilmesi üzerine okul alanlarının otopark olarak kiralanması veya işletilmesi yasaklı olduğunu kent kamuoyu ile paylaşmıştı. Daha sonra konuyla ilgili bir açıklama daha yapan Çalık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ancak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile görüşen Çalık suç duyurusundan vazgeçtiğini duyurdu.

 

MAKAMDA AĞIRLADI

 Çalık’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Konu hakkında gerçekleştirdiğimiz basın bilgilendirmemizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okul alanları ile ilgili kararnamesini göz ardı eden yetkililer hakkında bugün Kocaeli Adliyesi’ne gideceğimizi ve Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağımızı önceden bildirmiştik.Bu hafta başında Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz, Zafer Partisi il yönetim kurulunun tanışma ziyareti randevu talebini olumlu cevap vererek İl başkanlığımızı makamda ağırlamıştır.

 

KAMUSAL SUÇ

 İl başkanlığımızın, Kocaeli Valiliği Makamına gerçekleştirdiği ziyarette kent ile İlgili sosyal meselelere yer verilerek, çocuklarımızın sosyal yaşam alanları olan okul bahçelerinin, maalesef Kocaeli’nde  Cumhurbaşkanlığı kararnamesi göz ardı edilmekte olduğu ve ayrıca kamu alanının ruhsatsız ve kaçak otoparka dönüştürüldüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesinin  önem arz etmediği ve kamusal suç işlenmekte olduğu bilgisi sayın valimiz ile paylaşılmış olup, kentin trafik sorunu okul alanlarının otoparka dönüştürülmesi ile çözülecek ise alanın ihtiyaçtan dolayı otopark olarak kullanılması kaçınılmaz bir zaruriyet ise kent halkının cezalandırılmaması gerektiği kamuya ait alanların ücretsiz olarak kent halkının faydalanması gerektiği talebimiz yenilenmiştir.

 

SUÇ DUYURUSU İPTAL

Sayın Valimiz konu ile ilgili bilgisi bulunmadığını, İzmit Ortaokul Müdürlüğüne müfettişlerini göndereceğini idari araştırma yapacağını ve kamu malın kullanımında eksiklikleri bulunanlar hakkında gerekli idari soruşturmayı başlatacağı sözünü vermiştir. Sayın valimizin ‘Gereğini yapacağım’ sözlerinin üzerine, Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanlığının bugün Kocaeli Adliyesinde yapacağımız Kamu Malı İşgali ve Ruhsatsız Otopark işletim hakkındaki suç duyurumuz iptal edildiği bilgisini kent sakinlerine duyururuz. Kocaeli halkının maddi manevi kayıpları ile yakından ilgilenen ve çözüm yolları üreten Sayın Valimize teşekkür ederiz.”