ZORLU HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN ONLARI YALNIZ BIRAKMADI.

ZORLU HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN ONLARI YALNIZ BIRAKMADI.

CHP Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Cabacı, tüm yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını aşarak zor koşullarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının yardımına koştu.

Şehir merkezinde 20 santimi bulan kar yağışı Gebze’nin yüksek kesimlerinde özellikle köylerde kendini daha şiddetli hissettirdi. Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu Gebze köylerinde ulaşım aksadı, köy yolları kapandı.

Farklı illerden getirilerek bölgemize terk edilen onlarca sokak köpeğinin hayati tehlike içinde olduğunu düşünen CHP Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Cabacı, yoğun kar yağışına rağmen yollara düşerek sokak köpeklerinin yardımına koştu.

Kar yağışına aldırmadan Balçık, Kadıllı, Ovacık, Mudarlı köylerine giden genç siyaset adamı, bu bölgelerde kaderine terk edilmiş sokak hayvanlarına mama ve içme suyu götürdü. Bir süreliğine sahiplenilmiş ve daha sonra sokağa terk edilmiş onlarca köpeğin zorlu kış şartlarında yaşam savaşı verdiğine dikkat çeken Cabacı, yaşadığı anları ve duygularını ifade ederken hem duygu dolu sözler sarfetti hemde sitem etti.

Bölgemize komşu il ve ilçelerden yüzlerce sokak köpeğinin getirilerek serbest bırakıldığını belirten CHP Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Cabacı, sokak hayvanları ile ilgili olarak Gebze Belediyeler Birliğinin mensubu olan 4 ilçe belediyesini ortak bir projede yer almaya davet etti.

Cabacı konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı.

“ Geçtiğimiz hafta kar yağışının yolları kapattığı günlerde işim gereği sık sık ziyaret ettiğim Gebze’nin köyler bölgesinde yol kıyılarında rastladığım sokak köpeklerinin içmek için su bile bulamayacaklarını düşündüm. Bir anda kendimi köy yollarında buldum. Yağış nedeni ile ulaşımın tamamen kapandığı köy yollarında su bile bulamayan dilsiz dostlarımıza ulaştım. Onlara mama ve su götürdük. Çokta mutlu olduk. Onların hayatta olduklarına çok sevindik.

KANUN YOK AMA VİCDANIMIZ VAR

Maalesef ülkemizde hayvanları koruma ile ilgili kanunlar henüz hayata geçirilmedi. İnsanlar petshoplardan hayvan satın alıyorlar. Sıkılınca da sokağa terk ediyorlar. Hayvan satın almak değil onlara dost olmak, sahip olmak önemli. Özellikle çevre belediyeler topladıkları sokak köpeklerini bizim bölgemizde ücra alanlara terk ediyorlar. Özellikle otoban kıyısına terk edilen hayvanlar üzülerek belirtiyorum araçlar tarafından eziliyor.

Bu çetin kış günlerinde ise yiyecek ve içecek bulamayan hayvanlar telef oluyor. Bu durum kelimenin tam anlamı ile insanlık dışı utanç verici. Onlarda can. Dilleri yok ki dertlerini anlatsınlar. İnsan yeryüzünün eşrefi mahlukatı ise tabiatta bulunan tüm diğer canlılara sahip çıkmalı ve onlara da yaşama hakkı vermeli.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BARINAĞI BÖLGEMİZE YAPILSIN

Buradan sizler aracılığı ile Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Gebze Belediyeler Birliği öncülüğünde bölgemize bir hayvan barınağı kazandırılmalı. Bu bizim insani bir görevimiz. Bu canları kaderlerine terk edemeyiz. Biz bu kadar vicdansız olamayız. Alan çok, köyler bu proje için çok müsait. Hayırsever ve hayvanseverlerin katkıları ile Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını bölgemize kazandırabiliriz. Bu konuda bir proje yarışması yapılabilir. Mütevazı ödüllerle öğrencilerimizin katılımı ile hepimiz taşın altına elimizi koyarak bu soruna kalıcı ve insani bir çözüm bulabiliriz.”