İrfan Yormaz


ABD ÜSLERİNİ KAPATAMAYIZ

ÇÜNKÜ BUNA ASKERİ, EKONOMİK VE SİYASİ OLARAK HAZIR DEĞİLİZ.


Kıbrıs Barış Harekatı döneminde Abd, Türkiye 'ye ambargo koydu.

Ecevit,  Erbakan'ın desteği ile 25 Temmuz 1975'de Türkiye 'de bulunan Abd üslerini kapatarak bu bölgelere Türk bayrağı çektirdi.

Sonra gelen 1 MC hükümeti Başbakanı Demirel,  ambargonun kalmaması üzerine üslerin açılmasına izin vermedi.

Bu dönemde ABD,  Türkiye ekonomisine büyük zararlar verdi.

Yurt içindeki emperyalist iş birlikçiler yağı,  akaryakıtı,  unu,  şekeri,  tüpü dahi satmak oldu. Ülke bir anda kıtlıkla sefaletle yüz yüze geldi.

Bugünkü iktidarın zamanında bu ülkede yağ kuyruğu vardı dediği mevzu budur.

Sonra ABD son kozunu oynayıp iç asayişi bozdu. Sağcı solcular birbirini katletti.

Ortalık kan golüne döndü. Sokaklar tehlikeli iken Abd tezgahı ile TSK yönetime el koydu.

Tüm siyasiler hapsedildi.

1980 ihtilali sonrası askeri yönetimin ilk icraatı Abd üslerini açmak oldu.

Bugün dost olmayan hiç bir zaman müttefik olmayan  askerimizi şehit eden kurşunu terör örgütüne verdiği belgelenmiş Abd ile tüm ilişkiler askıya alınmalıdır.

Mümkün mü?

Çok zor . Çünkü bağımsızlığımızı kaybetmişiz. Özellikle tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilme imkanımız yanlış politikalar sonucunda ortadan kalkmış. Düşünün bir kere Rusya’nın kafası bozulsa Türkiye’de bir hafta sonra gazete çıkmaz. Çünkü biz Seka’yı tarihe gömdük. Arazilerini sattık.

Kazakistan un vermese birbirimizi yeriz. Çünkü bizim ihtiyacımız 16 milyon ton un. Biz de ise 10 milyon ton üretim var. 6 milyon tonu ithal edeceğiz.

Ülkeler stratejik dosttur. Bu dostluk menfaate dayalıdır. Abd’nin sadece menfaati için Türkiye ile iyi ilişkiler durumunda kaldığı ortadadır. Ama kalleşliğinden asla vazgeçmeyecektir.

Dünya coğrafyasında kutsal birçok şehir vardır. Tüm dinler için kutsal sayılan ise sadece iki yer var. İstanbul ve Kudüs.

Herkes Kudüs ve İstanbul’a sahip olmak ister.

Bu yüzden bizim düşmanımız hiç bitmez ve her zaman dikkatli olmak temkinli davranmak hepsinden önemlisi askeri, ekonomik, siyasi olarak güçlü ama çok güçlü olmalıyız.

1975’de olduğu gibi üsleri kapatamayız. Çünkü bağımlı bir ülkeyiz. Bağımsız olmak içinde her hangi bir adım atmadığımız ortada. 24 saatte dolar kurunu zıplatıp ekonomiyi çökertirler. Buna da izin veren bizim. İstikrarlı ekonomi diye kendimizi kandırıp pamuk ipliğine bağlı bir ekonomi yarattık. Güçsüz bir ekonomi ile bu alçak saldırılara karşılık vermek mümkün değil.

Herkese Hayırlı Ramazanlar.

Cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.