İrfan Yormaz


CHP’de Gökhan Orhan Gerçeği

CHP GEBZE İLÇE YÖNETİMİ BASIN LE İLK BULUŞMASINDA KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI. PEKİ BU ENERJİ SİYASET ARENASINI NASIL ETKİLEYECEK?


Genç yaşına rağmen birikimi, olayları iyi okuyuşu ile CHP Gebze örgütüne tahminlerin üstünde bir enerji kazandıran ilçe başkanı Gökhan Orhan, birbiri ile çok uyumlu yönetim kadrosu ile birlikte göreve gelişinin 8. ayında bölge basının karşısına çıktı geçtiğimiz günlerde.

Pandemi nedeniyle hayli gecikmiş bir buluşma olması nedeniyle pek verimli geçmesini beklemediğim toplantıya daveti ilk aldığımda klasik bir CHP toplantısı ne olabilir ki diye düşündüm. Gökhan Orhan ve ekibi samimi olmak gerekirse beni epey yanılttı.

Yıldız caddesinde bulunan Retro cafede düzenlenen basın toplantısına CHP Gebze ilçe yönetimi hayli iyi hazırlanmıştı. Parti meclisi üyesi Kocaeli milletvekili Sayın Tahsin Tarhan, il başkanı Sayın Harun Yıldızlı ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra Gebze belediye meclis üyelerinin de katılım sağladığı toplantıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının yapılacağı mekana ulaştığımda ilk fark ettiğim görsel değişim oldu. Toplantıya katılım sağlayan tüm CHP’liler basın ile ilk kez buluşmanın önemini tam anlamı ile kavramış olacaklar ki çok şıktı. CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri kadın ve erkek ayırmaksızın toplantıya büyük bir ciddiyetle hazırlanmıştı. Hepsi sanki ilk kez bölge basını ile bir araya gelecekmiş gibi kendilerini hazırlamıştı. Ve hepsinin heyecanı toplantı salonunda uzun süredir CHP toplantılarında hissetmediğim bir enerji oluşturmuştu. Yöneticilerin konuk basın mensupları ile tek tek ilgilenmeleri, gazetecileri karşılamaları bundan sonraki süreçte CHP toplantılarının daha keyifli ve verimli geçeceğinin sinyalini veriyordu. Mekan titizlikle seçilmiş, yine aynı titizlikle hazırlanmış ve oturma düzeni gazetecilerin rahatlıkla çalışabileceği şekilde düzenlenmişti. CHP’nin Gökhan Orhan’lı yönetimi ve ilk toplantılarında oluşturdukları siyasi vitrin benden tam not almayı başardı.

Ev sahibi Gökhan Orhan programın konuşma bölümünü hepimizin iyi bildiği o naif hatipliği ile tüm dikkatler üzerine toplamayı başararak başladı. Pandemi tedbirlerini hesap ederek tane tane ve kısa bir selamlama konuşması yaparak sözü Gebze Belediyesi Meclis Üyesi ve grup sözcüsü avukat Saide Arslan’a verdi.

CHP Grup sözcüsü 17 aydır Gebze belediyesinde kamu adına gerçekleştirdikleri faaliyetleri 10 dakikalık bir konuşmada net ve anlaşılır bir şekilde basın mensuplarına aktardı. Gebze’nin kronik sorunlarının çözümünü mecliste uzlaşma ve kentin gerçekleri ile hareket etmek olduğunun altını çizen tecrübeli siyasetçi son dönemde Gebze kentinde çöplerin dahi toplanamadığına değinerek Gebze nereye gidiyor ? sorusunu gündeme taşıdı. Basın toplantısına bir iki gün evvelden çok iyi bir şeklde hazırlandığı belliydi.

İl Başkanı Yıldızlı ve Milletvekili Tarhan’ın konuşmalarının ardından başlayan sohbet havasındaki soru cevap bölümü gazetecilerin kamuoyunun merak ettiği konu başlıklarını muhataplarına sorma fırsatı doğurdu.

Belediye Meclis Üyeleri ile ilçe yönetiminin tam anlamı ile uyum içinde olduğunu gözlemlediğim toplantı Gebze’nin sorunları ve CHP’nin bu sorunlara çözüm önerileri anlamında çok verimli, gelecek günler içinde önemli mesajlar barındırıyordu.

CHP Gebze’nin hafta başında gerçekleşen basın toplantısı sonrasında değerlendirme yaptığım meslektaşlarımın da gözünden kaçmayan gerçek 8 aylık CHP Gebze ilçe yönetiminin etrafına yaydığı enerji oldu. Yöneticilerin birbiri ile olan uyumu, disiplini benim uzun zamandır görmediğim bir atmosfer oluşturdu. Bu tabloda şüphesiz ki ilçe başkanı Gökhan Orhan’ın ekibine verdiği güven etkili bir faktör. Yönetim kurulu toplantılarında tüm yöneticilerin fikirlerini ortaya koymalarına fırsat veren ve saha çalışmalarında tüm kadrosunu birlikte hareket etmeye teşvik eden Orhan, CHP Gebze ilçe örgütünün çehresini değiştirmiş gibi görünüyor.

Pandemi sürecinde kurulan whatsapp hattı ile derdi olanlara derman olmayı başaran CHP, Gebze’de ulaşmadık kapı bırakmayarak iktidar olunmasa dahi sosyal yardımların nasıl yapılması gerektiğini herkese gösterdi. Nisan ve Mayıs aylarında ilçe merkezinde oluşturulan havuza Başkan Orhan ve ekibine olan güvenin işareti olarak yapılan destek ve yardımların tüm ihtiyaç sahiplerine 24 saat aralıksız olarak ulaştırılması çok başarılı bir sınavdı.

İlçe başkanı Gökhan Orhan’ın partisini temsilen gerçekleştirdiği siyasi çalışmalar da kimsenin dikkatinden kaçmıyor. Programlı ziyaretlerin yanı sıra tamamen doğaçlama gerçekleşen mahalle ve v ziyaretleri, sanayi kuruluşlarına yapılan çat kapı ziyaretler ve bu ziyaretlerde siyasetin en önemli faktörü insana yapılan dokunuşlar gözlerden kaçmıyor.

Altı oklu bayrağı elektrik direklerine asarak başlayan siyasi yolculuğu yakın siyasi tarihi iyi okuyarak, iyi dinleyerek ve yaşayarak öğrenen ve bu birikimi bir hayat tarzı olarak benimseyen Gökhan Orhan’ın gelecek günlerde sevdikleri, ailesi , çocukları, dostları ve davası için örgütünden aldığı yetki ve destek ile çok üst seviyeye taşıyacağı Gebze siyasetinin kaçınılmaz bir gerçeği olarak görünüyor.

Genç başkanı ve genç yönetimi ile CHP, gelecek dönemde siyasi dengeleri lehine çevirmek için 8 aydır ortaya koyduğu kenetlenmeyi ve birlikteliği siyasi hırslara kurban etmeden sürdürebilmelidir. Basın toplantısında ortaya çıkan ve benim gözlerimi kamaştıran etrafına ışıklar saçan enerjiyi sahadan hiç eksik etmemek ve güven esaslı atılacak siyasi adımlar belki de örgütün 25 yıldır süregelen özlemlerini, hasretini sonlandıracaktır.

Tekrar bu sütunlarda buluşuncaya kadar Cebiniz, Gönlünüz ve Beyniniz Hep Dolu Olsun.