İrfan Yormaz


DALKILIÇ DİLOVASI´NDA SİYASİ TARİHİ YENİDEN YAZIYOR

DİLOVASI´NIN KURUCU BELEDİYE BAŞKANI TÜRK SİYASİ HAYATINDA BİR İLKE İMZA ATMAYI BAŞARDI.


 

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerine artık bir aylık bir zaman kaldı. Yarından itibaren siyasi parti temsilcileri ve bağımsız adaylar sesli propaganda yapabilecekler. Gürültü kirliliğine neden olmamak için tüm siyasi partiler ve bağımsız adaylar sesli anonslarına azami dikkat ederek çevreyi rahatsız etmeme uğraşında olacaklar.

Kocaeli´de seçim heyecanı büyük bir keyifle izleniyor. Yıllardır iktidar partisi ile muhalefet partileri arasındaki oy oranı farkı bazı kesimlerde kapanmış görünse de siyasetin en önemli aktörü iktidar partisi olan AK Parti.

Son 3 seçimdir siyasi hayatımıza girmiş olan ittifaklar ise kafaları karıştırmış durumda. AK parti ile MHP´nin oluşturduğu Cumhur ittifakı ile CHP ve İYİ Parti´nin öncülük ettiği Millet ittifakı bir çok seçim bölgesinde kafa kafaya yarışıyor.

Kocaeli´de Cumhur ittifakında her hangi bir sorun görünmüyor. Cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi parti çok koordineli bir şekilde saha çalışmalarını yapıyor.

Millet ittifakında ise aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Özellikle Çayırova ilçesindeki siyasi gelişmelere kimse anlam veremiyor.

Ancak Kocaeli´de öyle bir ilçe var ki tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Bölgemiz siyasetinin kıdemli ismi Dilovası belediyesinin kuruculuğunu yapmış ve 3 dönem belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Ercan Dalkılıç Türkiye´de hiçbir seçim bölgesinde yapılamayan bir çatı oluşturdu.

Bir çok siyasi partide geçtiğimiz hafta açıklanan meclis üyeleri listeleri çalkantılara sebep olurken Dalkılıç´ın hazırladığı meclis listesi hem Dilovası ilçesindeki kanaat önderlerinden hem de Dilovası halkından tam not aldı.

Dalkılıç, bir çok siyasi iklimi bir araya getirmeyi başararak oluşturduğu meclis listesi ile Dilovası seçmeninin gönlünü bir kez daha kazandı.

Siyasi ve toplumsal tavrı 40 yıla yaklaşan siyasi hayatında uzlaşmacı ve paylaşımcı olan Dalkılıç´ın siyasi kimliği altında tek çatı oluşturan siyasi partileri ve temsilcilerini de göz ardı etmemek gerekir. Her biri farklı ideolojilerden gelen yüzlerce siyasi unsurun Dilovası´nın geleceği için Dalkılıç´a inanması ve güvenmesi bölgemiz ve ülkemiz siyaseti için çok önemli bir mesaj olsa gerek.

Böylesi bir birlikteliği sağlayabilecek nadir siyasi kimliklerden biri olan Ercan Dalkılıç´ı ise hem tebrik hem de takdir etmek gerekir. Siyasi kimlikleri birbirinden tamamen farklı kitlelerin bir araya gelmesine vesile olan Dalkılıç´ın bundan önceki yıllarda olduğu gibi Dilovası kentinin siyasi hayatını renklendireceği muhakkak.

Sandık tamamen farklı bir atmosfer olsa da bugün itibariyle Dilovası ilçesinde belediye başkanlık seçimlerinin favorisi Ercan Dalkılıç. Siyasi rakiplerinin dahi büyük saygı duyduğu Dalkılıç´ın  Saadet Partisi adayı olarak katılacağı seçimleri kazanacağına Dilovası sokaklarında herkes inanmış durumda. Tabi en son karar merci halk.

Sonuç ne olursa olsun Ercan Dalkılıç´ın Saadet Partisinin kurumsal kimliği ve büyük destekleri ile bir siyasi çatı oluşması, farklı siyasi yapıların kentin ortak kaderini tayin etmek için siyasi hırslardan uzak, egolarına yenilmeden ve tamamen toplumun genelinin menfaatlerini gözeterek kayıtsız ve şartsız Dalkılıç´ı desteklemesi, Türkiye´de muhalefeti temsil eden tüm siyasi kadroların Dilovası ilçesinde tek isim üzerinde uzlaşması başlı başına bir başarıdır. Bu birlikteliğin nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını da Dilovası sokaklarında gezdiğinizde hissetmeniz mümkündür.

Tekrar görüşünceye kadar cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.