İrfan Yormaz


DİLOVASI HALKI SAYIN BAKANIMIZA SORUYOR

31 Mart seçimlerinin sonucu sözünüzü yerine getirmenize engel olur mu?


 

 ? Bakan bey, Dilovası ilçesindeki Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi´nin yaşattığı olumsuzlukları yerinde görmek için beraberindeki heyetle birlikte bölgeye gitti. Ardından yaptığı açıklama Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesinin kaldırılacağını müjdeledi. Dilovası halkı derin bir nefes aldı.?

Hayır, yanlış anlaşıldı sanırım, bu sözler  bugün  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un Dilovası ilçesi ziyareti ile ilgili bir haber spotu değil.

Bu sözler 24 Nisan 2015 tarihinde dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kocaeli Milletvekili sayın Fikri Işık´ın Tavşancıl sahil restaurantta Dilovası ilçesinde kurulu bulunan STK temsilcileri ile yaptığı konuşmadan alıntı.

GOOGLE ARŞİVİ YALAN SÖYLEMEZ

Aranızda yok artık diyenleri duyar dibiyim, ama dahası da var.

Sayın Fikri Işık yaptığı konuşmasının devamında aynen şunları söylüyor.  "Dilovası´nda kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi´ni buraya kurmayacağız. Kömürcüler OSB ise kaldırılacak. TOKİ´nin burası için düşündüğü toplu konut projesi var. Ben Dilovası´nın milletvekiliyim. Buraya sık sık gelerek sizlerle görüşüyoruz. Dilovası Kocaeli´nin ve Türkiye´nin en önemli ilçesi durumundadır. Kocaeli´de İzmit ve Gebze´de İŞKUR binası var iken yaptığımız çalışma sonrasında Dilovası´na da İŞKUR binası kurduk. Gençlerimizi buraya yönlendirelim. Ekmeği olan insanın kendisine de çevresine de faydası olur. "

Sayın Milletvekilimiz Fikri Işık bakanlığı döneminde 20 Mayıs 2016 tarihinde ise AK Parti hükümet olarak sanayileşme hedeflerini açıkladığı demecinde Anadolu Ajansı muhabirine şu sözlere yer verdi.

? 2023 hedefi olarak Türkiye genelinde 70 yeni OSB kurmayı hedefliyoruz?

ARŞİVİN SON PARÇASI: KÖMÜRCÜLER OSB KALKIYOR

Tarih 14 Ekim 2016?Yer AK Parti Dilovası ilçe binası. Basın toplantısına ev sahipliği yapan isimler çok sevgili dostum Dilovası AK Parti ilçe başkanı Sayın Osman Akbulut ve bugün bakan beyin ziyaretinde talihsiz bir kaza sonucu yaralandığını öğrendiğim Belediye Başkanı Sayın Ali Toltar.

Toplantıda basın mensuplarını yerel seçimler sonrasındaki 2.5 yılı değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirten Sayın Akbulut daha sonra gazete manşetlerine taşınacak şu açıklamayı yapıyor:

? Çöp deponi alanı 2017 yılında kapatılacak.2017 yılı başı ile tek bir çöp aracı ilçemize gelmeyecek. Hem çevrecilerin hem de bizlerin de rahatsız olduğu bu konuyu rafa kaldıracağız. Önümüzdeki günlerde Kömürcüler OSB ile bir toplantı yapacağız. Onlarında kazanılmış hakları ve yatırımları var ancak sayın bakanımızın da söylediği gibi artık kömürle çalışan bir unsur yok. Buranın bir lojistik merkezi olması için girişimlerde bulunulacak. Kömürcüler OSB´yi bugünden yarına kaldırmak mümkün değil. En kısa sürede bu sorunu çözeceğiz. Dilovası´nda kime sorsanız Dilovası´nın giriş çıkışı ile ilgili sıkıntıyı dile getireceklerdir. Allah´tan navigasyon var da bu ilçeye gelecek insanlara konum atarak yardımcı oluyoruz.  Ticaretin gelişmesi açısından giriş çıkış çok önemli. Eynerce kavşağı bitti ama eksiklik var. Oradan Cumhuriyet Mahallesi´ne giriş istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor"

VE BUGÜN BAKAN KURUM DİLOVASI İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ.

Sayın bakan inceleme ve ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada Kömürcüler OSB´nin kaldırılacağını müjdeledi.

Yanlış okumadınız metni kopyala yapıştır yapmadım. Tarih tekerrür etti.

Saadete gelirsek bugün Dilovası ilçesinde yaşanan bu gelişmelerin ardından Dilovası ilçesinden birkaç dostum aradı ve  ?Sen gazetecisin. Bizi toplantıya almadılar. Bizim yerimize yetkililere sorar mısın? diye birkaç başlıktan oluşan sorularını sıraladılar. Bende Sayın Bakanımızın cevaplaması ümidi le bu soruları buradan kendilerine iletmek istiyorum.

Soru 1

Sayın Bakanım, 10 aya yakın zamandır görevdesiniz. TOKİ Emlak Konut GYO yönetiminde iken Dilovası ile ilgili bu hayati sorunla ilgili size hiç kimse bilgi vermedi mi?

Soru 2

Siz ki ülkemizin en önemli toplu konut projelerinin altındaki başarılı imza sahibi iken Dilovası´na yaptırılan TOKİ konutlarının bu zehir soluyan OSB´ye sadece 13 dakika mesafede olduğunu size kimse söylemedi mi?

Soru 3

Sizden önceki bakanımız ve partinizin ağabey isimlerinden Sayın Osman Pepe´den Türkiye´nin en önemli sanayi şehri Dilovası´nın sorunları ile ilgili hiç görüş almadınız mı?

Soru 4

Partinizin bölgemizdeki en etkin ismi Sayın milletvekilimiz Fikri Işık´ın Kömürcüler OSB´nin kaldırılması ile ilgili Dilovası halkına 4 yıl evvel söz verdiğini biliyor muydunuz?

Soru 5

Dilovası ilçesinin öz evladı Milletvekilimiz Sayın Cemil Yaman´dan Dilovası halkını ölümle burun buruna getiren Kömürcüler OSB ile ilgili bilgi aldınız mı?

Soru 6

Sizi yorduk Bakanım özür dileriz. Bu son sorumuz; bugün ilçemizi ziyaret ederek gönüllere su serptiniz, müjde verdiniz. Dilovası halkına umut oldunuz. Çevre katliamını yerinde gördünüz.  Yanınızda bulunan bakanlık ilgililerine notlar aldırdınız. Sizde bizimle aynı görüşte birleştiniz. Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi çevreyi kirletiyor ve ilçemiz halkının sağlığını ölümcül bir şekilde tehdit ediyor. İnsanlarımız kanser oluyor. Ve bizim hissiyatlarımıza tercüman oldunuz. Devlet babanın şefkatini ve milletini koruma kudretini gösterip Kömürcüler OSB´yi kaldırmaya söz verdiniz.

Sayın Bakanım, 31 Mart günü Dilovası halkının siyasi tercihi sizin partinizin belediye başkan adayı olmaz ise Dilovası ilçesinde seçimleri kaybederseniz dahi Kömürcüler Organize Sanayi bölgesini kaldıracak mısınız?

Sevgili okurlar tekrar görüşünceye kadar cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.