İrfan Yormaz


ERDOĞAN’IN BAŞKANLARA MESAJLARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANLARINI VE TEŞKİLATINI UYARDI.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geride bıraktığımız 2021 yılının son ayında Kızılcahamam’da partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi.

Üst üste birkaç kez toplantının basına açık olan bölümünü izleme fırsatı buldum.

Sayın Erdoğan altı çizilecek önemli mesajlar verdiği belediye başkanları toplantısında teşkilatının belediye başkanlarına “ Lüksten ve şatafattan kaçının. İsrafı engelleyin.” diyerek uyarı da bulundu. Bir başka önemli uyarıda “ Belediyeler başarılı olmazsa merkezi iktidar zorlanır.” Mesajı idi.

İnsan tabiatında telkin tespitler ve bilgiler üzerine yapılır. Sayın Erdoğan hiç şüphe yok ki Türkiye’nin belediyecilik alanında eh ehil isimlerinden biri.

Cumhurbaşkanı partisinin belediye başkanlarına israftan kaçının, insanlara kibirlenmeyin, mütevazı olun, şatafattan uzak durun diye telkinde bulunuyor ise bir şeyleri tespit etmiş ve yanlış olduğunu hissettiği için başkanlarını uyarma zorunluluğu görmüştür.

Diğer önemli mesaj ise belediye başkanlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyetsizliğin göstergesidir ki Sayın Erdoğan belediyelerin başarısız olmasının faturasının seçmen tarafından halka kesileceği konusunda doğru bir tespit yapmıştır.

Genel seçimlere normal takvimde 18 ay, yerel seçimlere ise 25 ay kala yapılan bu uyarıları AK Parti teşkilatlarının ve Belediyelerinin ne denli dikkate alacaklarını, merkezi iktidara nefes aldıracak hangi çalışmalara imza atacaklarını gelecek 25 aylık sürede hep birlikte göreceğiz.

İsraf, lüks ve şatafattan kaçınma konusunda ise söyleyecek pek fazla söz yok. Çünkü belediye başkanlarının tasarruf denilince aklına sadece yerel gazetelerin ilanlarını kesmek geliyor. Yerel gazetelere verilen 3 kuruşluk reklamları keserek tasarruf etme hedefinde olan belediye başkanlarına Sayın Erdoğan seçim dönemi geldiğinde neler söyleyecek hep birlikte göreceğiz.

Cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.