İrfan Yormaz


GEBZE İÇİN

Bu akşam Gebzespor başkanı İlker Çakır´ın saha çalışmalarını takip etme fırsatı buldum. Gözüme çarpan ayrıntıları sizlerle paylaşmak istedim.


 

İlk önce ifade etmeliyim ki uzun yıllardır tanıdığım merhum Salih Çakır amcanın tüm evlatları, ailesine bıraktığı en önemli biraz GEBZE sevgisi. Öyle ki aslen Artvin Yusufelili olan aile çok uzun yıllardır bölgemizde hem iş dünyasında hem de sosyal hayatın içinde oldukça sevilen ve sayılan bir aile.

İlker Çakır ile yolumuz bugün Sultan Orhan mahallesinde kahvehane ziyaretlerinde kesişti. Kendisini takip ederek bir iki kahvehane ziyaretine tanıklık ettim. Sonrasında da hafta sonu 24 Mart Pazar günü saat 17.00´de gerçekleşecek olan BÜYÜK GEBZE BULUŞMASI ve seçimin son haftası 29 Mart Cuma günü saat 17.00´de Beylikbağı bölgesinde düzenlenecek miting ile ilgili Beylikbağı seçim irtibat bürosundaki çalışmaları takip edebildim.

5 yıl evvel Batı Yakası televizyonu olarak İlker Çakır´a ilk mikrofon uzattığım an geldi aklıma bir anda. Evet 5 yıl evvel Gebze´de sezonun açılışında başkana ilk mikrofon uzattığımda ? Abi bunlar benim işim değil. Ben reklamı sevmem. Ekranı, mikrofonu da sevmem. Konuşmasak olmaz mı?? demişti. Tabi benden kaçmaz zorla konuşturdum.

Bu akşam Sultan Orhan mahallesinde Orhan beyin kahvehanesinde farklı bir İlker Çakır çıkıverdi karşıma. Yaklaşık 4 aydır aktif siyasetle haşir neşir olan Çakır Başkan bölgenin tüm sorunlarına hakim bir bilgi dağarcığı ile gittiği her kahvehanede kahraman gibi karşılandı.

Sanki isyan etmek isteyen bir toplum Çakır´ın bu adımı atmasını bekliyormuş gibi. Bilindik siyasetçilerden uzak bir profille yaptı ziyaretlerini. Etrafı fazla kalabalık değildi. Öyle paldır küldür girmedi işletmelerden içeri. Bir iki kişiyi yayına alarak girdiği her kahvehanede tanıdık bir yüz bulması Çakır başkan için hiç zor olmuyor. Oturuyor, çay içiyor, sohbet ediyor ve kahvehanede karşılaştığı ahbapları ortamı hazırlar ise çok kısa kahvehane sakinlerine GEBZE´nin gerçekleri ile ilgili hatırlatmalar yapıyor. Verdiği rahatsızlıktan dolayı özür dileyip herkesin elini sıkıp ayrılıyor. Tane tane, net ve anlaşılır şekilde GEBZE´nin öncelikli sorunlarını anlatıyor, Bağımsız belediye başkanı Serap Çakır´ın bu sorunlar hakkında görüşlerini iletiyor ve destek istiyor. Oradan su getireceğim, buradan yağ çıkaracağız falan demiyor. Net, kısa öz?

Gittiği her mekan da büyük bir ilgi ve takdirle karşılanıyor ÇAKIR başkan. Kahvehanede oyun oynayan mekan sakinlerinin oyunlarını kapatmasına izin vermiyor.

Beylikbağı seçim merkezinde 6 mahalleden gelmiş amcalar, abilerle oturup koka kor siyaset konuşuyor ve diyor ki ?Hepimiz belirli dönemlerde kendi inandığımız ve desteklediğimiz partilere oy veriyoruz. Ama bu seçim başka. Bu seçim kendimize GEBZE için oy vereceğiz. Bizi tanıyorsunuz. Tanımıyorsanız bizi tanıyanlara soruyorsunuz. Kapılarınızı sonuna kadar bizlere açtınız. Sizden aldığımız bu güven ve destekle GEBZE belediyesinde 5 yıl boyunca sizin istediklerini belediyenin imkanları ile size sunacağız. GEBZE çok büyük bir şehir ama sorunları kimsenin yıllardır umurunda olmadı. Trafik, çevre, sosyal alan. Ve en önemlisi üreten para kazanan ve kazandığı ile kente hizmet eden bir belediye. Borçsuz bir belediye. Bütçesini bu kentin hizmetine sunan bir belediye. Biz dürüst, şeffaf, adil bir belediye, kaynakları israf edilmeyen GEBZELİLERİN yöneteceği bir belediye vaat ediyoruz. Gelecekte evlatlarımızın huzur, mutluluk içinde yaşayacağı bir kenti oluşturmak mümkün. Muslukları kısın, hortumu belediyenin bahçesinin dışına çıkarmayın. Bu kadar?

Başkan Çakır o kadar net ve keskin konuşuyor ki salondaki arkadaşlar pür dikkat kesiliyor. Salona hakimiyeti beni hayran bıraktı. Birde bilindik siyasetçiler gibi değil ÇAKIR. Çünkü siyasetten veya belediyeden beklentisi yok. Belediyeciliği GEBZE İÇİN istiyor. Hizmet etmek için istiyor.

Bu akşam Çakır´ı sahada çok iyi gördüm. Seçmenin heyecanını da aynı orantıda güçlü buldum.

Bu sürecin en başında söyledikleri de geldi aklıma . Öz güveni, halka olan inancı? GEBZE İÇİN verilen bu emeğin, bu gayretin karşılığı 31 Mart günü sandığa nasıl yansıması gerektiği inancım bir kat daha arttı. Gördüklerimi siyasi tecrübem ile birleştirdiğimde ise elimde olan sonuç GEBZE seçimlerinde sonucu Bağımsız Belediye Başkan Adayı Serap Çakır´ın tayin edeceği.

Cebiniz, gönlünüz ve beyniniz hep dolu olsun.